Vozači oprez! Djeca su aktivni učesnici u saobraćaju!

1 min. za čitanje

Najveći broj stradalih među mladima do 24 godine, posljedica je upravo saobraćajnih nesreća. U svijetu dnevno, u prometu gine preko 3.500 ljudi (oko 1,3 miliona godišnje). Od toga, čak 260 hiljada djece.

Svima nama je hitno potreban usmjeren i koordiniran plan djelovanja na povećanju saobraćajne sigurnosti, plan koji mora biti globalan, ali i na nivou svake pojedinačne države. Pobrinimo se za djecu u saobraćaju!!
Akcija «Neka me vide/Budi prijatelj djece!» je jedan od načina naše brige za živote najmlađih i za njihovu bezbijednost u prometu. Educiramo djecu, a roditeljima, vozačima i ostalim učesnicima u saobraćaju šaljemo važnu poruku.

Vozači, danas na ulici imamo barem 1.000 novih učenika!
– Poštujte saobraćajne znakove, propise i pridržavajte se sigurnosnih pravila!
– Kada se približavate pješačkom prijelazu, pazite – usporite – propustite – ne ometajte – ne ugrožavajte!
– Pazite na djecu koja hodaju pored ceste!
– U slučaju opasnosti, zvučnim signalom upozorite na svoju prisutnost!
– U blizini škola i vrtića usporite i vozite veoma oprezno!
– Ne ometajte i ne ugrožavajte nezaštićene ili slabije od sebe: djecu, pješake, starije osobe, hendikepirane osobe, bicikliste, motoriste!

(SodaLIVE.ba/I.Smajić )

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zalosno je to , shto neki “ljudi” misle da su “frajeri” sa time shto , ne postuju saobracajne propise , znakove – pa i ponekad policajce … Ne propisnom brzinom se vozi na raskrsnicama, se saobracaj ne usporava , vec ide se brzinom kao shto se ide i magistralom , na semaforima cim se upali ZUTO svjetlo , gleda se shto brze da startuje , da bi oni i njihovi auti bili primijeceni … KATASTROFA

adbanner