Održana svečana sjednica vijeća Mjesne zajednice Puračić

2 min. za čitanje

U galeriji Doma kulture u Puračiću održana je svečana sjednica Vijeća Mjesne zajednice Puračić. Pored Vijećnika sjednici su prisustovali predstavnici Udruženja građana koja su registrovana na području Mjesne zajednice Puračić i  predstavnici privrednika registrovanih na području Mjesne zajednice Puračić.

Bila je to prilika kako je rekao Predsjednik Vijeća Mjesne zajednice Puračić Admir Turkić da se sumiraju rezultati iz 2009 godine, da se čestita Vijećnicima na njihovom zalaganju u radu, da se zahvali privrednicima sa područja Mjesne zajednice Puračić i šire za pomoć u toku 2009. godine, a neophodno je spomenuti i neke privatne subjekte koji su pomogli Mjesnoj zajednici.

Predsjednik MZ Puračić čestitao je nogometnom klubu “Mladost” za izuzetan doprinos u razvoju sporta na području Mjesne zajednice Puračić, kulturno umjetničkom društvu “Gajret” koje je u 2009 godini organizovalo i propratilo sve kultume manifestacije vezane za Mjesnu zajdnicu Puračić a psebno je potrebno spomenuti folklornu sekciju mladih koja bilježi najveću aktivnost u djelovanju kulturno-umjetničkog društva.

Također, spomenuto je i dobrovoljno vatrogasno društvo “Amer Handanović” koje je u svakom momentu spremno intervenisati u cilju spašavanja ljudi i materijalnih dobara koje je  jedino tako organizovano vatrogasno društvo na području općine Lukavac i jedno od malobrojnih u F BiH. Sve pohvale idu i za Moto klub “Biker Boys” za uspješnu organizaciju prvih moto susreta u Puračiću i na kraju čestitke su upućene šahovskom klubu “Puračić” za osvojeno drugo mjesto u Kantonalnoj šahovskoj ligi za 2009 godinu.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner