fbpx

U Beču uhapšen mladić iz BiH, osumnjičen za provalu i krađu

1 min. za čitanje

Pripadnici bečke policije sinoć su imali pravu, akcionu intervenciju tokom potjere i hapšenja mladića iz Bosne i Hercegovine (25), osumnjičenog za provalu i krađu iz više lokala u kvartu Favoriten.

Naime, policija je sinoć oko ponoći dobila dojavu o provali u nekoliko lokala, nakon čega su odmah krenuli na mjesto događaja. Osumnjičenog su pronašli u blizini mjesta zločina, a kada je vidio policiju, odmah se dao u bijeg.

Tokom potjere, koja je podsjećala na one filmske, jedan pripadnik policije bio je primoran da ispali metak upozorenja. Konačno, nakon nekog vremena, policija je uspjela da ga uhvati, ali on se nasilno opirao privođenju, pri čemu je povrijedio pet policajaca.

Tokom prestresa, kod njega je pronađena ukradena roba, kao i alat za obijanje. Prilikom saslušanja, osumnjičeni je odbio da govori i da sarađuje sa policijom.

On je, po nalogu bečkog javnog tužilaštva, sproveden u zatvor. Kako prenose austrijski mediji, od petorice povrijeđenih policajac, trojica će morati na bolovanje.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments