Supruzi borca Armije BiH penzija od 2,3 marke

1 min. za čitanje

Nakon smrti muža, jednog od najboljih boraca Armije BiH u tešanjskom kraju, jedina nada u bolji život za Sajdu Piro i njeno dvoje djece bila je penzija koju je s nestrpljenjem očekivala. Prije tačno godinu dana poštar je prvi put zakucao na njena vrata. Uručio joj je penzijski ček. Penzija iznosi tačno dvije marke i 31 fening. Od tada, već godinu dana gospođa Piro traži pomoć od nadležnih i odgovornih kako bi se nepravda ispravila, ali uzaludno.

Sajda je pomoć zatražila od općinskih čelnika, a oni informaciju više od odgovornih u Zavodu PIO, koji kažu da je u ovom slučaju sve urađeno prema zakonu. Onda valja mijenjati zakon koji ponižava ljude, smatraju u Tešnju. Općinski načelnik Fuad Šišić kaže da će iz Tešnja inicirati izmjenu zakona o PiO-u kako bi se osobama poput Sajde ublažila na zakonu zasnovana nepravda.

(SodaLIVE.ba/FTV)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ako je ovo po Zakonu, hebem ja Zakon…Da je kojim slucajem ova jadna zena ostala duzna PIO, Opcini, bilo kojoj instituciji, do sada bi bila sudski gonjena,ispravili bi oni nepravdu nanesenu njima….
Kakvi su to matematicari zaposjeli stolice za obracun penzija, majko draga…

nisu ljudi obracunavali.imaju oni kompjuter,samo onaj sto ga koristi stisno pogresno dugme.nije proso obuku za tipkanje pa nikako da se snadje.
tim djedovima i nenama sto rade po administraciji lakse je metar u guzicu nego centimetar u glavu.

adbanner