Brain Forest Rytual uspješno nastupio u Soda Clubu

3 min. za čitanje

Ethno / alter / metal / industrial / multimedijalni bend iz Lukavca, Bosna i Hercegovina, Brain Forest Rytual, održao je uspješan koncert u “Soda Clubu” u Lukavcu.

Bilo je to u petak, 15.01.2010. godine. Njihov koncert očekivao se sa velikim nestrpljenje s obzirom na činjenicu da taj bend rijetko nastupa uživo. Bila je to, također, dobra prilika za poslušati i vidjeti što je to taj bend ponudio na svom nastupu od 28.12.2009. godine, na koncertu u sklopu Omladinskog programa BH Radija 1, održanom u Sarajevu.

Brain Forest Rytual (Saša Perić – voice, guitars, percussions, saz, pipe, flute, zurle, keyboards, samples, programming, artworks, design ; Alen Mehmedović – back voice, bass, pipe, flute, zurle, artworks, design ; Benjamin Moranjkić – drums, percussions ; Rijad Hanić – live sound, samples, programming ; Edin Mujkić – percussions, back voice ; Fikret Osmanović – light and projections technician, additional bass) bio je na visini zadatka.

U punoj mjeri opravdali su očekivanja prisutne publike. Bilo je to vidljivo po dobrim reakcijama koje su počele već sa prvom izvedenom pjesmom.
Brain Forest Rytual su kao bend veoma uigrani i zvukom kompletni. Muzika im je poticajna i ima snage animirati publiku. Ova muzika svakako ima svoju publiku i bend treba dati više truda da ona dospije do što više konzumenata kvalitetne muzike. To je u šumi ponude teško, ali se taj trud uvijek isplati.

Predlažem da si nabavite njihov CD “Longitude” i da ih poslušate. Pozivam i sve nezavisne i major izdavače iz našeg regiona da, također, obrate pažnju na materijal benda Brain Forest Rytual. Ovako nešto se ne sreće svaki dan.

Pohvale bih uputio i voditeljima “Soda Cluba” Lukavac koji su od svog kluba napravili prijatno mjesto za boravak, obezbijeđujući svojim posjetiteljima vrijedan muzički program. Moji komplimenti idu i posjetiteljima kluba – pokazali su da znaju prepoznati i nagraditi prave vrijednosti.

Set lista: Useless, Not Alone, Immortal Day, Piece Of Advica, Mind Wide Shut, Behind The Window, Monologic, Dekompresija, Brain In Forest, Mouse On Horse, Feel Sorry, Lights, Coldness, Where Have I Been, Kule i gradovi, Amnesiah, I Lied I Believe, Fog, 100 godina.

Web linkovi: www.bfr-band.com i www.myspace.com/brainforestrytual

(SodaLIVE.ba/Tekst i foto: Dragutin Matošević)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo za Ritual i za Sodu..pozzz iz Bagdada

Cestitke…

Sve cestitke za BFR,pravo osvjezenje…

svaka cast…

svaka cast …

Sve cestitke. Ovo je ponos Lukavca.

Feel Sorry

I feel sorry for you
Don't feel sorry for me
’cause I feel sorry just enough for everybody

Zao mi samo sto nisam bio…….

adbanner