Na području TK saobraća se otežano

27. Januara 2010.
2 min. za čitanje

Zbog sniježnih padavina danas se otežano saobraća na području Tuzlanskog kantona. Na kolovozu ima od 2 do 5 cm ugaženog snijega. Mašine JKP Komunalac su na terenu i vrše posipanje abrazivnog materijala po prioritetnim cestama u Tuzli, koje su pod njihovom ingerencijom.

˝Mi u svom radu imamo određene prioritete u gradu koje čistimo. To su sjeverna i južna saobraćajnica, prilaz bolnicama i školama. Nekada su i građani nestrpljivi u visinskim zonama, međutim tek kada završimo ove prioritetne lokacije prelazimo na ostale saobraćajnice,˝ rekao je direktor Komunalca Tuzla Admir Bećirović.

Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju i na mjestimičnu poledicu. Savjetuje se opreznija vožnja, da vozači vožnju prilagode trenutnom stanju i uvjetima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Iz BIHAMK-a skreću pažnju da se zbog sniježnih padavina jutros otežano odvija saobraćaja i u većem dijelu naše zemlje. Vozači se upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje se za sva teretna vozila preporučuje upotreba lanaca.

Izdvajamo puteve Tuzla – Sarajevo, Tuzla – Bijeljina, Han-Pijesak – Vlasenica, Sarajevo – Foča i Sarajevo – Rogatica. Zbog radova na rekonstrukciji mosta u Jošanici (Vogošćanska petlja), saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Na graničnim prelazima ovoga jutra nisu zabilježena duža čekanja pri prelasku granice. GP Izačić, zbog loših vremenskih uvjeta i dalje je zatvoren za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu zemlje, a na jugu osim kiše i susnježice padaće i snijeg. Vjetar slab, na jugu i zapadu umjeren do umjereno jak, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 7 i – 3, na Jugu do 4 °C.

(SodaLIVE.ba/FENA)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments