fbpx
Ad image

Evo kako bez kuckanja odabrati zrelu i slatku lubenicu

1 min. za čitanje

Evo nekoliko savjeta uz pomoć kojih više nećete doći kući s nezrelom lubenicom od 20 kilograma, piše Whataboutwatermelon.com a prenosi RadioSarajevo.ba

PREGLEDAJTE JE

Stručnjaci kažu da su ukusnije one lubenice koje su simetričnog oblika. Zrela lubenica je uglavnom tamnozelene boje, a dobar znak je i kada na sebi ima malo ožiljaka.

PODIGNITE JE

Zrela lubenica je teška, a nezrela lagana za svoju veličinu. Čak 92 procenta lubenice čini voda.

OKRENITE JE

Pri kupovini pogledajte i stranu na kojoj je lubenica ležala na zemlji. Lubenica bi na tom mjestu trebalo da bude kremastožute boje, između boje banane i limuna. Ukoliko je taj dio bijele boje ili svjetlozelene boje, to je znak da nije dovoljno zrela.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ma čep bolan,nema nista bez čepa