Ledi Terminator

1 min. za čitanje

article-2307625-193D54BB000005DC-484_468x286

Bila je britanska premijerka koja je u periodu od 1979.-1990. kreirala politiku Ujedinjenog Kraljevstva ne prezajući ni od rata. Naime, 1982. povela je Englesku u rat protiv Argentine u kojem je pobijedila. Posebno se dobro razumjela sa tadašnjim predsjednikom SAD, Ronaldom Reganom, koji ju jeizuzetno cijenio i smatrao je svojom najvjernijom saveznicom.

Hladni rat je bio prirodan ambijent u kojem je konzervativna unutrašnja i spoljna politika, posebno monetarna, bila je dobitna kombinacija koja ju je punih 11 godina održala na vlasti. Za to vrijeme je stvorila mnogo pristalica, kao i neprijatelja. I dobila nadimak Željezna Ledi (Iron Lady)

Jedan od onih koji spada u drugu grupu je i mladi ulični umjetnik Skot Vinsen (34), koji je u poznatom mondenskom gradu južne Engleske , Brajtonu (Brighton), naslikao na zidu mural sa likom ove kontroverzne žene.

Uradio je to na jedan originalan način tako što je „tačerizirao“ lik Arnolda Svarcenegera (koji je svjetsku slavu stekao kao Terminator iz istoimenog filma.

Koliko je u tome uspio, prosudite sami.

Milenko M. Blagojević

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments