fbpx

Naša stranka Lukavac: SDA Lukavac skrnavi džamije

1 min. za čitanje

Naša stranka Lukavac skreće pažnju Medžlisu islamske zajednice Puračić u Lukavcu da su u krugu dvorišta Gradske džamije u Lukavcu postavljeni predizborni plakati jedne političke stranke, pozvavši IZ da, u skladu sa ranije iznesenim stavom Kabineta Reis-ul-uleme, prijavi to državnim službama kako bi iste uklonile te plakate.

unnamed

Iako je iz Kabineta Reis-ul-uleme poslano jasno upozorenje u kojem se kaže da IZ BIH  ‘traži od svih političkih stranaka i njihovih aktivista da ne skrnave džamije i prostore Islamske zajednice svojim stranačkim i izbornim aktivnostima’, SDA Lukavac je postavila plakate na džamijsku ogradu. Time ta politička stranka, dakle, po riječima IZ BIH, skrnavi džamije, iskazuje ogromno nepoštovanje prema vjernicima i njihovim osjećajima, reducirajući njihove vjerske posjete bogomoljama na status predizbornog skupa, kazao je Nusret Ćurović, predsjednik Odbora Naše stranke u Lukavcu.

Naši čitatelji su poslali fotografije na kojima se nalaze i plakate kandidata tri stranke, Edina Delića. Plakati su zalijepljeni na još neizgrađenom islamskom centru u Lukavcu. Fotografiju objavljujemo u nastavku.

14501950_10209581544808340_1030417271_n

(Sponzorisani članak)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Trebamo biti realni i objektivni u izvještavanju! Juče sam vidio da se na samom zidu islamskog centra ( unutar gradilišta, južna strana) nalaze dvije plakate ove lijevo orijentirane koalicije. Dakle, ne na ogradi već u haremu!

IDI LIJECITE SE VI SVE LIJEVICARSKE STRANKE PA VI PRICATE O PLAKATIMA O KOMSIJAMA O DZAMIJAMA GORI STE OD DESNICARSKI STRANAKA DAJTE PRICAJTE KAKO CE TE VI LJEVICARI I NA KOJI NACIN PONOVO OTVORITI SVE FABRIKE ZATVORENE U TUZLI KAKO CE TE I NA KOJI NACIN POVECATI PENZIJE I PLACE A NASEM RADNICKOM DATI BOLJI TEREN A NE ONE DRNDACE, DOM ZDRAVLJA OBNOVITI I ODAKLE CE TE NACI PARE ZA TO SVE , NAZALOST O TIM STVARIMA NE PRICATE BOLESNI LJEVICARI KOMUNJARE

pozdrav za abc i pitanje pa sta su ti radili tvoji desmicari sve ove godine,kad ti sve ovo fali?