Univerzitet u Tuzli: Imatrikulantima produžen rok za diplomiranje do septembra 2014.

4. Septembra 2013.
1 min. za čitanje

studenti-esamiSeptembar je bio određen kao posljednji datum do kada imatrikulanti moraju diplomirati. U suprotnom bi uslijedila obnova četvrte godine, polaganje razlike ispita i nastavak studija prema Bolonjskom sistemu.

Međutim, na današnjoj sjednici Senata na kojoj se vodila rasprava o produženju roka, za posljednji datum do kada imatrikulanti moraju odbraniti svoje diplomske radove je mjesec septembar 2014. godine, odnosno početak akademske 2014. – 2015. godine.

U studentskim službama na fakultetima će za 15 dana biti formular koji moraju popuniti svi oni koji spadaju u Imatrikulante. Ovo važi i za studente kojima je ostao samo diplomski rad. Ne popunjavanjem ovog obrasca studenti će biti prebačeni na Bolonjski način studiranja.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ma ovo je bomba. Nema sanse da im produze….

Sodalive.ba je jedini portal u TK koji je, do sad, objavio ovu vrlo značajnu vijest. Da li je ova vijest apsolutno tačna tj. provjerena ?

To su dozivotni studenti, imaju nepoložene ispite iz 1. i 2. godine a upisana 4. godina davno, kakvo produživanje i bakrači

Ovo produžavanje ide u nedogled ko uči taj je i završio na vrijeme može se desiti da se obnovi godina nije to nikva sramota posebno na onim teškim fakultetima al onim koji ne uče koji su prelazili godine tako da su tražili protestima i sličnim načinima da ih se bezuslovno pušta da ih ne zakači Bolonja nema smisla. Tome jednom treba stati u kraj uči i proći ćeš ne učiš obnavljaj ili se ispiši na kraju krajeva ne mogu svi završiti fakultet. Ja sam upisao fakultet 2007 i na četvrtoj godini tj. 2011. samnom su išli pojedinci koji su upisali fakultet 2000. i ja sam evo diplomirao i odradio pripravnički a ti se još povlače po fakultetu pa će vjerovatno tražiti i 2014. da se taj rok produži

I mene zanima da li je ova vijest provjerena??

Poštovani,

Nećemo objavljivati nešto što nije provjereno. Kao što piše, to je odluka Senata i zašto bi objavljivali neprovjerene informacije.

S poštovanjem

ma i da je bomba ova informacija sta to vas briga ako ste završili fax…majko moja nikad mi nece biti jasni ovi ljudi sto liječe svoje frustracije ovdje..ako ste završili sta vi imate od toka ako im i ne produže…aaaaa bolesnog svijeta mama miaaa.