Preminuo glumac Žan Marolt

12. Jula 2009.
1 min. za čitanje
zanU Sarajevu je sinoć nakon teške bolesti preminuo glumac Žan Marolt.

Rođen je u Sarajevu 25. septembra 1964. godine. Bio je stalni glumac Kamernog teatra 55 i ostvario je brojne uloge u teatru u predstavama kao što su Buba u uhu, Umri muški, Kidaj od svoje žene, Ujak Vanja i brojnim drugim, kojih je do svoje smrtio ostvario više od 30.

Žan Marolt bio je i jedno od omiljenih lica filmske industrije. Prema podacima Kamernog teatra 55, ostvario je 8 zapaženih uloga u filmovima kao što su ‘Inat’, ‘Tunel’, ‘Mliječni put’, i drugi.

1997.godine za ulogu u TV filmu ‘Elvis’ dobija nagradu za najbolju glavnu ulogu, dok je u francuskom gradu Anžeru proglašen i najboljim mladim glumcem Evrope.

Gledateljima u zemlji i inozemstvu zasigurno će ostati upamćen i po ulogama u filmu ‘Dobro uštimani mrtvaci’, ali i domaćim humorističkim serijama koje su stekle regionalnu popularnost poput ‘Lud, zbunjen, normalan’ i ‘Viza za budućnost’.

(Novosti.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ovo me je stvarno iznenadilo jer sam ovog covjeka stvarno obozavao kao umjetnika i bio je dobar sa svojim ulogama i likovi koje je ostvario ostace u mom sjecanju dugo
bile su mi drage serije u kojima je glumio i uvijek sam ih rado gledao a pogotovo zadja -lud zbunjen normalan
neka mu je slava i hvala