Uriniranje po državnoj zastavi!

12. Jula 2009.
1 min. za čitanje

cetniciSamo dan nakon ukopa posmrtnih ostataka 534 srebreničke žrtve genocida, oko 60 pripadnika četničkih organizacija Ravnogorskog pokreta i Srpskog narodnog pokreta te organizacije Obraz okupili su se na centralnom obilježavanju godišnjice stradanja srpskih žrtava na području regije Birač.

Na obilježavanju godišnjice stradanja srpskih civila i vojnika u Bratuncu, mladići u crnim majicama sa slikom Draže Mihailovića na prednjoj strani, skinuli su državnu zastavu sa zgrade Općine i pokušali zastražiti povratnike u ovom gradu.

I ove godine, kao i prethodnih, na groblju u Bratuncu bili su postrojeni pripadnici Ravnogorskog pokreta u crnim majicama sa slikom Draže Mihailovića i šubarama s kokardama. Osim njih, bili su postrojeni i mladići u crnim majicama s likom Ratka Mladića i natpisimo gde je znamo, ali ga ne damo.

Upravo je nekoliko njih u centru Bratunca skinulo zastavu BiH ispred zgrade Općine, pljuvalo i uriniralo po njoj, da bi je potom raširili ispred kuće i objekta bošnjačkog povratnika.

(FTV)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bilo je jos incidenata:

Ponašanje 20-tak mladića i djevojaka iz beogradske grupe “Obraz“ zaprijetilo je da u centru Srebrenice oko 18 sati izazove sukob. Noseći zastave Srbije, uzvikivali su “Ovo je Srbija“, na šta je reagirala revoltirana grupa Bošnjaka uzvicima “Ovo je Bosna“.
Policija je spriječila incident, ali su gosti iz susjedne države nastavili uzvikivati neprimjerene parole, a kasnije su sjeli u putničke automobile i u pratnji policije, napustili grad.

Zulfo Salihović, potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica bio je na licu mjesta i za Fenu je izjavio:

“Neprimjereno je da se ovako nešto čuje u Srebrenici. Za ovo su odgovorni organizatori iz našeg grada koji su trebali ovo spriječiti. Bio sam na čelu kolone prekjučerašnjeg “Marša mira 2009.“ i trudio sam se da ne bude nikakvih provokacija tokom našeg pješačenja i prolaska kroz mjesta u kojim žive Srbi. Pomeni na žrtve treba da budu vjerskog, a ne nikako političkog i vandalskog karaktera. Ovo što je uradila grupa „Obraz“ čisti je fašizam i neko od organizatora za ovo treba da odgovara”, rekao je Salihović.

(FENA)