Tuzlaci se oprostili od prim. dr. Ademira Šahinpašića

12. Jula 2009.
2 min. za čitanje

ademirsahinpasicKomemorativna sjednica u povodu smrti primarijus doktora Ademira Šahinpašića održana je danas u amfiteatru Interne klinike UKC- a Tuzla. Tuzla je izgubila jednog od najcjenjenijih i najuglednijih ginekologa.

Prim. dr. Ademir Šahinpašić rođen je 1958.god. u Tuzli gdje se školovao i proveo radni vijek .Od 1982.godine radio je na Ginekološko-akušerskoj klinici u Tuzli i kao ljekar-specijalista radio na Porođajnom odjeljenju. Postdiplomski studij završio je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, gdje je obavljao  funkciju asistenta na katedri za ginekologiju i akušerstvo.

Završio je i tečaj kolposkopske dijagnostike i citološke dijagnostike u Zagrebu, a dodatnu edukaciju iz ove oblasti usavršio je u Engleskoj.
Završio je obuku iz ultrazvučne dijagnostike u ginekologiji i porodiljstvu. Učestvovao je u izradi mnogobrojnih stručnih i naučnih radova. Bio je učesnik značajnih kongresa i simpozija u zemlji i inostranstvu. Kao mentor, educirao je veliki broj, tada, mladih specijalizanata, a danas već iskusnih specijalista.

Na komemorativnoj sjednici u povodu smrti primarijus doktora Ademira Šahinpašića prisustvovala je rodbina, veliki broj prijatelja, poznanika, radnih kolega i Tuzlaka, koji su cijenili rad primarijusa Ademira Šahinpašića. Prigodnim govorom prisutnima su se obratili: Prof. dr. Zlatan Fatušić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla, Prof. dr. Fahrija Skokić, šefica Odjeljenja za neonatologiju UKC-a Tuzla i Prof. dr. Elmir Čičkušić, generalni direktor UKC-a Tuzla.

Posljednji ispraćaj prim. dr. Ademiru Šahinpašiću upriličen je jučer ispred Komemorativnog centra u Tuzli, a dženaza je klanjana u Džindijskoj džamiji. Prim. dr. Ademir Šahinpašić sahranjen je na mezarju Bukovčić.

(RTVTK)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dragi Ademire bio si dobar čovek ,dobar kolega i odličan ginekolog.
Oni “bezgrešni ” što baciše kamenje na tebe ne mogu ti ništa.
Porodici izražavam najdublje saučešće.