Osuđenik zbog primanja mita bio član Komisije za dodjelu boračkih stambenih kredita!?

0 600

korupcijaEnes Šabanović, čovjek koji je osuđen zbog primanja mita, godinama je, nakon presude, bio član Komisije za dodjelu boračkih stambenih kredita. Tek prošle sedmice na njegovo mjesto imenovan je drugi čovjek.

Enes Šabanović dobro je poznat Semziji Šubasić, supruzi poginulog borca. Kada je 2005. godine konkurisala za stambeni kredit, on je bio član Komisije za dodjelu novca.

Ako misliš dobiti slijedeća sredstva, kazao je, pripremi 2.000. Ja sam pristala, zato što sam morala, kaže ona.

Semzija je svjedočila i na Kantonalnom sudu u Tuzli, zbog čega je Šabanović i osuđen uvjetno na šest mjeseci zatvora. Ali unatoč tome, on je bio član Prvostepene komisije za rješavanje stambenih potreba boračke populacije, sve do prošlog petka, dana kada je počelo raspitivanje za ovu priču.

Da stvar bude gora, Šabanović je predsjednik Udruženja demobilisanih boraca općine Banovići i on određuje ko će, u ime boraca, biti član Komisije za dodjelu budžetskog novca. Do prošle sedmice, on je bio redovni član te komisije. Njegovom imenovanju oštro su se protivili predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Banovići.

Niko nije reagirao sve do kraja prošle sedmice kada je osuđivani Šabanović, nakon upita medija, sam odustao od Komisije za dodjelu novca. Sada svi znaju da je Šabanović primio mito kako bi dodijelio stambeni kredit supruzi poginulog borca, pa se, stoga, postavlja pitanje – može li ovaj čovjek biti na čelu Udruženja demobilisanih boraca.

(FTV)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x