Posjeta ministra civilnih poslova BiH

18. Avgusta 2009.
2 min. za čitanje

mup-sredojeJučer su u posjeti MUP-u Tuzlanskog kantona, odnosno ministru prof.dr. Seadu Omerbegoviću boravili ministar civilnih poslova BiH g-din Sredoje Nović i direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH – IDDEEA g-din Siniša Macan.

Cilj ove posjete je sagledavanje problema i razgovor o funkcionisanu novog sistema za izdavanje biometrijskih isprava, što je jedan od uslova za ukidanje viza BH građanima, kako je istakao g-din Sredoje Nović.

Takođe, razgovaralo se o problemima koji se javljaju pri razmjeni podataka sa nadležnim organima lokalne uprave – matičnim uredima kao i poduzimanju zajedničkih aktivnosti za prevladavanje istih.

Kako je rekao direktor IDDEEA-e Siniša Macan, ovo je i prilika da se sagledaju do sada provedene aktivnosti i eventualni problemi sa kojima se susreću nadležni organi – MUP-ovi u okviru priprema za početak primjene novog koncepta registracije vozila u BiH.

Takođe je konstatovano da je IDDEEA do sada imala izuzetnu saradnju sa MUP-om Tuzlanskog kantona, i da su problemi koji su se javljali u početku primjene novog sistema za izdavanje putnih isprava, svedeni na minimum. Zaključeno je da će u narednom periodu ta saradnja biti podignuta na još viši nivo, a sve u cilju što jednostavnijeg i lakšeg načina da se građanima BiH omogući da ostvare svoja zakonska prava.

(SodaLIVE.ba/muptk)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments