Naša posla

2 min. za čitanje

Na e-mail: [email protected] dobili smo zanimljiv tekst koji objavljujemo u cjelosti.

Foto: SodaLIVE.ba

Kod većine nas je lijepo u stanovima i kućama, mnogi sade i cvijeće oko svojih zgrada i to je za svaku pohvalu ali… mnogi od nas izgleda ne znaju za što služe kontejneri za smeće.

U zadnje vrijeme na ulicama se može primjetiti mnogo smeća jer komunalno preduzece “RAD” ne obavlja svoj posao redovno iz ko zna kojeg razloga, iako računi za odvoz smeća dolaze redovno. Ali opet, problemi se javljaju kada “građani” treba da bace svoje smeće iz stanova…

(vjerovali ili ne, prije par dana gledao sam kroz prozor a pored glave mi je proletila kesa puna smeća i pravo na dječije igralište. Izgleda da je nekom bilo mrsko otići do kontejnera – ŽALOSNO)

Da se ne skreće sa teme, zar kontejneri služe da se pored njih odlaže smeće? Da se u njih baca žar, a nakon toga da se našim gradom širi “opojni” miris smeća po cijeli dan? Da se neki… ne znam kako da ih nazovem, iživljavaju nad njima?

kontejner1

I dok se mi žalimo kako nam fabrika Sode, Cementara i Koksara zagađuju zrak, mi to sami radimo bacanjem žara i paljenjem kontejnera a složit ćete se, taj smrad je mnogo veći i što je najgore –  to je direktan atak na zdravlje i okolinu.

kontejner2

Čemu služi kontejner? Vjerovatno da bi se znalo gdje da se zapali smeće ili pored čega da se odloži samo smeće…

kontejner3

Ne zaboravimo: Slika čistoce grada je slika njegovih građana, sviđalo se to nekima ili ne…

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
12 komentara