fbpx

Živinice: Načelnik Began Muhić napao Tarika Filipovića zbog teme predstave “Sex i glad” i supruge

2 min. za čitanje

U Živinicama je u subotu regionalno poznati glumac i voditelj Tarik Filipović nastupao sa svojom predstavom “Sex i glad” gdje je došlo do incidenta u kojem je glavnu ulogu imao načelnik Grada Živinice Began Muhić (SDA), saznaje portal “Avaza“.

“Škakljiva” pitanja

U početku predstave Filipović ima određenu interakciju sa publikom, i u postavljanju “škakljivih” pitanja, prozvao je, neznajući, i suprugu načelnika Muhića.

Kako je predstava odmicala, načelnik je sjedio u prvom redu, i kako za portal “Avaza” otkrivaju očevici, sve vrijeme se dopisivao i bučnije koristio telefon.

U jednom trenutku je Tarik Filipović skrenuo pažnju da mu to ometa koncetranciju u izvođenju predstave što je razumljivo, na što je načelnik Muhić reagovao veoma burno.

Skandiranje i dobacivanje

Obratio se Filipoviću riječima “kakve su ovo teme i pitanja” valjda zanemarujući činjenicu da predstava “Sex i glad” nije napravljena za djecu, odnosno da je ciljano napravljena za stariju publiku. 

Navodno je Filipović čak rekao da će on prekinuti izvođenje predstave i napustiti dvoranu, te da načelnik preuzme binu.

Narod je onda počeo skandirati, dobacivati i predstava je nastavljena. Ipak, na kraju su načelnik i glumac opet ušli u žučnu raspravu.

Sinopsis predstave

Tarik Filipović u ovoj predstavi glumi lik sada već legendarnog doktora seksologije, profesora i plejboja.

Glavni lik Udo Špricnmaher publiku želi nasmijati i educirati o najrazličitijim seksualnim temama koje su mnogima još uvijek u sferi tabua. Predstava “Sex i glad” pokušava detabuizirati ovo neizostavno i značajno područje ljudske prirode, a primarni joj je zadatak opustiti, educirati, zabaviti i nasmijati publiku. Kako glavni glumac ističe, predstava nije uvredljiva.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovaj nas bi ga torbicom fisno