fbpx

Divanhana predstavila novu pjesmu “Bajami” / VIDEO

2 min. za čitanje

Pjesma „Bajami“ poklon je svim poštovaocima kreativnog rada benda Divanhana, koji na svjetskoj muzičkoj sceni niže samo uspjehe.

Nova autorska pjesma „Bajami“ sasvim sigurno je blagi zaokret u odnosu na ono što ste do sada od Divanhane mogli čuti i plod je fuzije sevdaha i zanosne flamenko muzike. Upravo taj flamenko osjećaj pjesmi je udahnuo Luis Robisco, jedan od najcjenjenijih majstora flamenko gitare u svijetu. Robisco je član „Barcelona Guitar Trio“, kojemu je čitav svijet pozornica, od Koreje do Južne Amerike. Maestro Robisco se na svom svjetskom muzičkom putovanju na trenutak zaustavio u Bosni i Hercegovini, kako bi ostavio trajan pečat našoj tradicionalnoj pjesmi sevdalinci. Kako to zvuči možete poslušati na našem portalu

„Sretna sam što smo već s prethodnim albumom napravili iskorak i krenuli putem autorskog stvaralaštva inspirisanog sevdahom, kako u muzičkom, tako i u poetskom smislu. Jedan takav projekat je i naša nova pjesma „Bajami“ nastala kao posljedica divnog poznanstva i saradnje s Luisom Robiscom. On nam je pokazao svu ljepotu španske muzičke tradicije i ova pjesma je mozaik upravo tih različitosti s kojima smo došli i svega onoga što smo s ljubavlju u nju utkali“ izjavila je vokalistica Divanhane Selma Droce.

Pjesma je snimana u studiju Modra Rijeka u Sarajevu, u saradnji sa producentom Borjanom Miloševićem. Uz članove benda Divanhana i Luisa Robisca, pjesmu su svojim muzičkim umijećem oplemenili i poznati španski basista Javi Martin, kao i perkusionista Lucas Balbo. Video za pjesmu, režiju, montažu i color potpisuje dugogodišnji saradnik benda Sallex Perić.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments