fbpx

Premijer Halilagić upriličio prijem za violinistkinju Aidu Rešidbegović

2 min. za čitanje

Izuzetan rezultat naše mlade violinstkinje, učenice Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ u Tuzli, Aide Rešidbegović na Međunarodnom muzičkom takmičenju mladih (International youth music competitions – IYMC), koje je održano u Njujorku (New York) u Sjedinjenim Američkim Državama, bio je povod za današnji prijem u Kabinetu premijera TK Irfana Halilagića.

„Zadovoljna sam kako sam ja odsvirala, prazadovoljna organizacijom čitavog koncerta, sala je bila nevjerovatna, a pogotovo Njujork, stvarno je čaroban za vidjeti“ opisala je danas Aida svoje iskustvo.

Nažalost pripreme za odlazak na ovo takmičenje bile su izuzetno teške, a nastup naše violinstkinje na ovom prestižnom takmičenju, koje je održano u DiMenna Centru na Manhattanu, od bosanskohercegovačkih institucija finansijski je podržala samo Vlada Tuzlanskog kantona.

„Drago nam je da smo bili u prilici i da smo, u skladu sa našim mogućnostima podržali rad naše Aide i da smo, barem jednim malim dijelom, dio tog uspjeha. Time želimo i Aidu, ali i sve ostale naše mlade talente motivirati da se trude, rade i ostvaruju što bolje rezultate“, kazao je danas premijer Halilagić.

Šesnaestogodišnja Aida, na ovom prestižnom takmičenju je nastupila kao jedina predstavnica Bosne i Hercegovine, a do sada je u Bosni i Hercegovini i širom svijeta osvojila više od dvadeset prvih i specijalnih nagrada, među kojima i prošlogodišnje priznanje, također u Americi, gdje je njen talenat izuzetno cijenjen. O njenim uspjesima biranim je riječima u Americi govorila i izvršna direktorica IYMC-a Adriana Janse van Rensburg.

„Ona je jedan od naših dobitnika višestrukih nagrada od prošle godine, i sada je vidimo ovdje u Njujorku. Sve najbolje u budućoj karijeri. Molim te da ostanemo u kontaktu. Kakav talenat“ kazala je Rensburg.

Uz Aidu današnjem prijemu je prisustvovao i Aidin otac Bakir Rešidbegović.

„Kantonalna vlada je jedina imala sluha za sada, a hvala svima koji su i odgovorili na naše moble. Nažalost, neki nisu ni odgovorili na upite. Šta ćemo?“ poručio je Aidin otac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments