fbpx

Denis Latin generalni direktor Al Jazeere Balkans

2 min. za čitanje
Denis Latin

Ovim su okončane špekulacije koje su ovih dana objavljivali lokalni štampani i elektronski mediji o Goranu Miliću, Zekerijahu Smajiću ili Ivici Puljiću kao prvim ljudima balkanskog ogranka poznate katarske televizije, pišu “Nezavisne novine” u sutrašnjem broju.

Goran Milić, još jedan novinar HRT-a, čije ime se ovih dana dovodilo u vezu sa “Al Jazeerom”, demantovao je tvrdnje da će od januara biti na platnom spisku ove televizije.

Iako se početak emitovanja “Al Jazeere” poklapa sa istekom Milićevog ugovora na HRT-u, poznati novinar kaže da još ne razmišlja o novim poslovima. On, međutim, nije htio da kaže da li bi pristao na novo radno mjesto ako bi dobio ponudu.

“To je prevelika životna odluka da bih javno špekulisao ‘šta bi bilo kad bi bilo’. Ne znam koji ljudi stoje iza projekta, koji su im planovi, kakav program misle praviti, osim, koliko sam čuo, vijesti iz regije i svijeta”, rekao je Milić.

Balkanski ogranak katarske televizije emitovat će vijesti i aktuelna dešavanja u regiji na lokalnim jezicima. Očekuje se da će imati oko stotinu zaposlenih od kojih će 40-ak biti novinari iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Na konkurs za posao se prijavilo više stotina kandidata, a mediji ističu da to nije čudno s obzirom na to da će minimalna novinarska plata iznositi 1.000 eura, dok će ugovori biti potpisivani na pet godina.

“Al Jazeera” je katarska televizijska kuća sa sjedištem u Dohi, koja je počela s radom u novembru 1996. godine, a danas se smatra najvećom arapskom TV kućom i protivtežom američkom CNN-u.

(SodaLIVE.ba/SRNA)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments