“Cirkus Columbia” najbolji film na festivalu u Antaliji

2 min. za čitanje
Scena iz filma

Film bh. oskarovca prikazan je u okviru internacionalne takmičarske selekcije, a nagradu je podijelio sa filmom “Dooman River”, reditelja i scenariste Lu Zhanga.

Nagrada na Antalya Golden Orange Film Festivalu predstavlja samo još jednu potvrdu uspješnog festivalskog života Tanovićevog filma.

Podsjećamo, “Cirkus Columbia” svjetsku premijeru imao je na 16. Sarajevo Film Festivalu, gdje je osvojio Nagradu publike. Potom je prikazan na prestižnom festivalu u Veneciji gdje mu je dodijeljena nagrada Film budućnosti. Uslijedile su i uspješne projekcije na festivalima u Torontu, San Sebastianu i Bejrutu, gdje je Tanovićev film naišao na izuzetne reakcije publike, a na Festivalu slovenskog filma u Portorožu “Cirkus Columbia” je nagrađen priznanjem Vesna za najbolju scenografiju.

Film “Cirkus Columbia” u subotu uveče vidjet će i publika na Abu Dhabi Film Festivalu. Tanovićev film uvršten je u glavni takmičarski program ovog festivala i u konkurenciji je za nagrade za najbolji film i najbolja glumačka ostvarenja. Publici Abu Dhabi Film Festivala film “Cirkus Columbia” će predstaviti reditelj Danis Tanović.

Od 14. oktobra bh. kandidata za Oscara može vidjeti i publika u nekoliko gradova u BiH. “Cirkus Columbia” prikazuje se u Sarajevu (Meeting Point i Multiplex Cinema City), Zenici (Multiplex Ekran) i Visokom (Gradsko kino).

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner