fbpx

Grupa učenika pretukla vršnjaka i prijetili mu da će ga isjeći!

3 min. za čitanje

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se jučer u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli, saznaje portal TuzlaL!VE.ba.

U toku dnevne smjene, oko 13 sati, grupa od tri – četiri maloljetna učenika napala je braću blizance iz istog razreda i tom prilikom pokušali su ih ugurati u školski WC. Kako nezvaničnoi saznajemo, jedan od napadnutih učenika je uspio da se izvuče i pobjegne, dok su drugog pretukli. 

Prema riječima neimenovanog izvora, nesretnog mladića su tukli šakama i nogama, nazivali su ga pogrdnim imenima, psovali, bacali su ga o zid, te je u jednom trenutku izgubio svijest. Poslije su mu prijetili da će ga izbosti ukoliko policiji ili bilo kome drugom kaže za događaj. 

Povrede u predjelu glave i po tijelu neimenovanog maloljetnog učenika konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla, gdje su mladića, koji će za mjesec dana biti punoljetan, radi ukazivanja pomoći doveli uplašeni roditelji. Nakon pregleda žrtva nasilnika iz IV razreda škole upućena je na Kliniku za psihijatriju.

Kontaktirali smo ovim povodom direktoricu Srednje mašinske škole u Tuzli, Nihadu Šećerbegović, koja je potvrdila da je upoznata sa slučajem vršnjačkog nasilja.

 O svemu sam upoznata, kao i naš pedagog i razredni starješina. Slučaj je prijavljen MUP-u i bolnici Gradina. Poduzimamo sve što predviđeno u ovakvim slučajevima, ali ne bih o ovome govorila telefonom – kazala je direktorica Šećerbegović.

Željeli smo dobiti informacije o tome da li je u ovoj školi ranije bilo primjera vršnjačkog naselja i šta konkretno namjeravaju poduzeti u ovom posljednjem slučaju, ali…

 Zaista, ne želim dalje pričati telefonom – zaključila je direktorica škole.

Portparolka MUP-a TK, Adnana Sprečić, također je potvrdila da je prijavljen slučaj napada na učenika u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli.

– U ovom trenutku Uprava policije MUP-a TK može potvrditi samo da je od strane dežurnog ljekara Doma zdravlja Tuzla prijavljen slučaj nanošenja tjelesnih povreda maloljetnom učeniku. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili okolnosti pod kojima su učeniku spomenute škole nanesene povrede – izjavila je portparolka Sprečić.

Kako nezvanično saznajemo, roditelji pretučenog mladića veoma su uplašeni da bi napadači mogli ostvariti prijetnju i ponovo, ovoga puta još teže, povrijediti njihove sinove.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments