fbpx

Otvorena prva dm prodavnica u Lukavcu

5 min. za čitanje

U TC Belamionix, na adresi Lukavačkih brigada bb, danas je u Lukavcu otvorena prva dm prodavnica. Prodajna mreža najvećeg drogerijskog lanca u BiH sada broji 75 prodavnica u 44 grada, a građani Lukavca u prilici su da na jednom mjestu potraže različite proizvode iz širokog asortimana zdrave hrane, njege i ljepote, domaćinstva te iz asortimana za bebe.

„Uvijek s radošću dolazimo u nove sredine kako bismo našim kupcima bili što bliže i sa velikim zadovoljstvom Lukavac upisujemo na listu naše prodajne mreže. U našem novom prodajnom objektu kupci mogu uživati u jedinstvenom doživljaju kupovine, birajući željene proizvode iz različitih asortimana dm marke ali i ostalih domaćih i svjetskih brendova. Također, u okviru naše bogate ponude su i brojni proizvodi po trajno sniženim cijenama, iz cjenovnog koncepta UVIJEKPOVOLJNO“, povodom početka rada prve dm prodavnice u Lukavcu, izjavila jeregionalna menadžerica dm-a Lejla Andrić.

Povodom otvorenja, za svoje prve kupce u ovome gradu, dm je pripremio niz iznenađenja i pogodnosti kao i specijalnu ponudu 1+1 gratis proizvoda. Svi kupci danas su na poklon dobili dm trajni ceker, a iskoristili su i popust od 15% na ukupan iznos računa! Oni koji su kupovinu obavili u iznosu od 20 KM i više imali su priliku da učestvuju u kolu sreće i u toj igri osvoje različite poklone, dok su svi oni čiji je iznos računa bio 40 KM i više na poklon dobili peškir.

Početak rada nove prodavnice dm je obilježio i društveno odgovornim angažmanom te je u okviru inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra,pokrenute s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoliša, načelniku općine Lukavac, Edinu Deliću, uručena donacija za realizaciju projekta Uređenje školskog parka u Lukavcu.  

Ček donacije u iznosu od 8.773 KM uručila je Andrić, koja se osvrnula na značaj projekta: Ovaj ekološki projekt jedan je od ukupno šest odabranih iz cijele BiH čiju realizaciju će dm podržati i tako podržati unapređenje životne sredine i okoliša u lokalnim zajenicama. Nadamo se kako će stanovnici Lukavca, nakon obnove i uređenja ove značajne parkovske površine u gradu, kvalitetnije i radosnije provoditi svoje vrijeme u toj zelenoj oazi“.

Školski park jedna je od najvećih i najposjećenijih parkovskih površina u Lukavcu, ali je već izvjesno vrijeme u izuzetno zapuštenom stanju. Realizacijom projekta bit će obnovljen prostor namijenjen za dječiju igru, što podrazumijeva rekonstrukciju i obnovu postojećeg parkovskog mobilijara; vrtuljka, tobogana i klackalice, a planirana je obnova zelene površine sadnjom 35 novih sadnica.

Konačni izgled ove gradske parkovske površine koja se prostire na 10.000 m² bit će uljepšan i farbanjem klupa te postavljanjem novih korpica za otpatke.

„Zahvaljujemo se kompaniji dm na podizanju ekološke svijesti na području općine Lukavac, kao i na značajnoj donaciji za realizaciju projekta Uređenje školskog parka, s obzirom da će u novouređenom parku, u lijepom ambijentu, ugodno vrijeme moći provoditi djeca, učenici ali i drugi građani. Ovom prilikom ističemo i naše zadovoljstvo što je dm kao uspješan, poželjan i društveno odgovoran poslodavac svoje poslovanje proširio i na općinu Lukavac“, izjavio je načelnik Općine Lukavac, Edin Delić.

Načelnik je podsjetio kako je je Lukavac, uključujući i užu gradsku jezgru, s obzirom na brojne fabrike koje ga okružuju na svega 900 metara zračne linije izuzetno izložen različitim faktorima zagađenja koji nastaju u procesu industrijske proizvodnje, te je obnova zelenih gradskih površina, koje stvaraju pozitivnu mikroklimu, time i značajnija.

Osim današnje donacije za realizaciju ovog projekta te brojnih pogodnosti za svoje prve kupce u Lukavcu, dm je povodom otvorenja prve prodavnice u ovome gradu osigurao pogodnosti i u narednom periodu. Tako za svaku obavljenu kupovinu do 8.2. svi kupci mogu iskoristiti 15% popusta na ukupan iznos računa. Ali ni to nije sve, jer u periodu od 6.2. do 13.2.2020 dm organizuje nagradnu igru u kojoj učesnici mogu osvojiti vrijedne nagrade. Prva nagrada je Xiaomi 856 električni skuter, druga nagrada je Lenovo IdeaPad laptop, dok preostali fond nagrada čini 10 dm poklon kartica u vrijednosti od po 25 KM.

Podijeli ovaj članak
13 komentara
Subscribe
Notify of
13 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Fino je.Ima svega,kao u Njemackoj.Samo, skuplje je nego u centru Berlina.

Gdje ces sa parama nacelnice? Kupi koji kubik sljunka naspi nam ove rupe po “Gradu”

Novi dzip ce drug lafinas kupiti

Pomislio sam da je nacelnik onaj klaun. Medutim sledeca slika me demantovala.
Pogledajte kako se iskesio.
Bijednice jedan u kakav ces ti skolski park skrsiti novac.

Bolje i u skolski park nego sebi u dzep sto su radiki zadnjih 20 i kusur godina. Kad se radi ne valja. Kad se radi ne valja. Ovdje ste vi jedan nezahvalnik

Da ti Suljo objasni kada ne znaš čitati. Park nece srediti Delic, vec kompanija DM. Znaci, ljudi obisli grad, snimili i odlucili gdje ce ulagati. Vidis, da je Delic sredio park, kao sto nije, oni ne bi ulagali u isti. Ovo je sramota za njega, a ne hvala.

Desi Suljo krme te ubolo

Skolski park? Srednje,osnovne,osnovne u Turskom….? Skolski park je jedna od najposjecenijih parkovskih povrsina u Lukavcu? Ne kontam stvarno. Bas sam nezahvalnik.

hahahahaha uvlaka lafinasov uzeo je lafinas dovoljno

Opet ovaj uveličao događaj 🙂 Neki dan smo supruga i ja dali hrane nekim migrantima ispred Binga, jako me razočaralo što gospodin nije došao da se slika.

Dok je ovaj hohštapler prejaho preko svih rupa od opštine do DM-a napravio je 8.773 KM štete na Škodi koju masno platismo.

Ako je ovaj baksuz lafinas usao u trgovinu nema tu nafake vise slobodno je zatvorite . Moja noga nece u ovu trgovinu

Ova slika sa lafinasom znaci samo ko ima clansku lafinasove 4-5 stranke tkz sd moze dobiti posao