fbpx

Pripadnici MUP-a TK obavili 14 pretresa i uhapsili četri osobe

2 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK u opsežnoj akciji na području Gračanice obavili su 14 pretresa. Tom prilikom uhapšene su četiri osobe.

Nakon višemjesečne istrage usmjerili su se na procesuiranje osoba koje su osumnjičene za izvršenje krivičnih djela: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici.

” U navedenim aktivnostima pronađena je i oduzeta značajna količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i iste će biti predmet vještačenja, motocikl, više mobilnih telefona, dva tableta, laptop, municija, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Tokom naznačenih aktivnosti, koje su poduzimane u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, oduzeta je sloboda licima: K.N., rođen 1994.godine, A.D., rođen 1998.godine, A.M., rođen 1991.godine i A.B., rođen 1992.godine, svi nastanjeni na području Gračanice”, navodi se u saopštenju Uprave policije MUP-a TK.

Nakon kriminalističke obrade navedene osobe će, uz Izvještaj, biti predate na nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments