fbpx

Pogledajte snimak tučnjave političara u liftu u Sarajevu / VIDEO

4 min. za čitanje

U jednom hotelu u Sarajevu jutros se dogodio incident kada je došlo do okršaja između Halila Bajramovića, predsjednika NIP-a Unsko-sanskog kantona i savjetnika premijera USK-a, Sulejmana Samardžića. Nakon fizičkog okršaja, objavljen je i video na kojem je prikazan Halil Bajramović kako fizički napada Sulejmana Samardžića.

Nakon današnjih izjava koje je Halil Bajramović dao medijima i u kojima tvrdi kako je potpuna neistina da je fizički napao Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera Vlade USK, i ovu laž ekspresno sustiže istina. Ne računajući da se vrata lifta neće zatvoriti, Bajramovićev podmukli napad snimljen je i zorno dokazuje njegov kabadahijski napad, a ovaj “hrabri” NiP-ovac i novopečeni političar je u trenutku straha i rezigniranosti sam uspio da snimi čak i pokušaj vlastitog bijega s lica mjesta u kojem ga je spriječio Rifet Hozanović. I tako javnost ima na uvid i snimak napada i drugi dio događaja nakon kojih je svaki komentar suvišan“, saopštili su iz NES BiH povodom današnjeg incidenta u Holiday Innu.

Inače, nešto ranije, gost Newsnighta bio je Halil Bajramović, predsjednik NIP-a Unsko-sanskog kantona. 

“Ako i zbog čega ne bih to učinio, ne bih zbog gostovanja večeras. Nisam. Ja sam doživio neugodnost. Ja sam predsjednik Odbora za boračka i invalidska pitanja. Žurio sam na sjednicu, imao sam iPad i iPhone u rukama, ušao sam u lift. U jednom trenutku je taj momak ušao zajedno sa mnom, kojeg skoro ne znam. Znam da sam ga jednom komentarisao, jer je za mene neprihvatljivo da takva osoba može dogovarati četiri ministra uVladi FBiH. Vidio sam da je bio sa mojim NIP-ovcima u tim pregovorima. S jedne strane se cijela država angažovala da poništi magistarski rad Sebije Izetbegović, ne želim da ulazim u to, a s druge strane ovakva osoba da sjedi i dogovara doslovno pola Vlade FBiH. To je za mene neprihvatljivo“, kazao je Bajramović.

Premijer USK Mustafa Ružnić rekao je za Klix.ba da je bio u prizemlju hotela dok se sukob odvijao. Prema njegovim riječima Bajramović sreo Samardžića u hotelu ispred lifta prilikom čega ga je navodno udario tri puta.

Samardžić je zatražio ljekarski pregled te je odvezen u Dom zdravlja u Sarajevo gdje mu, nezvanično saznaje Klix, nisu utvrđene povrede.

Portparolka MUP-a Kantona Sarajevo je potvrdila da je policija zaprimila dojavu jutros u 9.30 časova, a prema kojoj je jednu mušku osobu napala druga njemu poznata muška osoba.

Na pitanje šta može biti motiv sukoba, Ružnić je istakao da je Bajramović i ranije javno prijetio batinama zbog gubitka vlasti u USK.

“Svi mi znamo u Krajini ko je on”, rekao je Ružnić.

Bajramović je prošle godine osuđivan zbog obmane pri davanju kredita, a prema prvostepenoj presudi je dobio čak tri godine zatvora.

U USK ovih dana je prilično uzavrelo s obzirom na to da je u toku finaliziranje formiranja vlasti. Jedna od opcija za formiranje većine bili su SDA, DF, NS, POMAK i dio NiP-a, međutim situacija se promijenila pa je sada čvrstoj većini najbliža koalicija SDA, DF, NiP, NES.

Zanimljivo je da je upravo Bajramović bio onaj dio NiP-a koji je želio u vlast u USK uprkos tome što nije bilo saglasnosti za takvu koaliciju iz centrale stranke.

Juče je u Sarajevu održan sastanak u Predsjedništvu BiH upravo zbog formiranja vlasti u USK, prilikom čega je učvršćena koalicija u kojoj nije NiP, odnosno sporazum su potpisali SDA, DF i NES, koje pripada i Ružnićev savjetnik.

(Preuzeto sa N1)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments