fbpx

Počelo osipanje PDA, oglasio se Mirsad Kukić: Neka ide ko hoće. Mandate moraju ostaviti stranci!

2 min. za čitanje

“Mogu novoizabrani zastupnici PDA ići iz stranke, ali kad odlaze, neka ostave mandate koje su pod imenom stranke dobili. 

Iz medija sam saznao da Senad Alić Šiljo i Jakub Suljkanović napuštaju PDA i da će biti dio većine koju pravi SDA u Tuzlanskom kantonu, piše Politički.

Iskreno, nisam znao da mi pojedini članovi PDA rade iza leđa, ali, to je tako. 

Sa Alićem bih trebao imati razgovor sutra, a Suljkanović mi se ne javlja na telefon”, kazao je večeras za Politicki.ba Mirsad Kukić tvorac Pokreta demokratske akcije (PDA) koji se sa čela ove stranke povukao u januaru ove godine nakon što se njegovo ime našlo na američkoj crnoj listi. 

Iako je, nakon njegovog povlačenja sa čela stranke za predsjednicu izabrana Elzina Pirić, mnogi tvrde da je Kukić i dalje bio osoba koja je odlučivala o svim kadrovskim i drugim pitanjima u stranci. 

Nakon što je Politicki.ba danas objelodnio da PDA napuštaju Jakub Suljkanović i Senad Alić, čule su se informacije da bi njihovim putem mogli krenuti i mnogi drugi poznati članovi ove stranke. 

“Da, već ove sedmice cijeli Gradski odbor PDA Gradačac koji ima 6 vijećnika u Gradskom vijeću (GV) istupit će iz PDA. 

Da li ćemo ostati dio većine u GV o tome još nismo razgovarali. 

Razloga za napuštanje stranke u koju smo pravili skupa sa Mirsadom Kukićem je mnogo. 

Lično, ja, već nekoliko mjeseci nemam nikakav kontakt sa višim organima stranke. 

Mislim da se stranka počela osipati nakon što je u januaru ove godine  izabrano njeno novo rukovodstvo”, kazao je za Politicki.ba Husein Topčagić, predsjednik Gradskog odbora PDA  Gradačac. 

Saznajemo da PDA napušta kompletan Općinski odbor PDA Sapna na čelu sa načelnikom Zudinom Mahmutovićem, kao i …

Da li će svi koji su napustili PDA u Tuzlanskom kantonu, vratiti se u SDA, čiji su članovi nekada bili, ostaje da se vidi. 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments