fbpx

Mještani Puračića 8 mjeseci bez vode, najavljeni protesti

1 min. za čitanje

Oko 500 domaćinstava u MZ Puračić i pored upozorenja građana, kao i održanih skupova do danas nema uredno vodosnabdijevanje.

Građani su nezadovoljni. 8 mjeseci nije riješen problem vodosnabdijevanja u Puračiću. Mi im dajemo rok od 3 dana da riješe ovaj problem, u suprotnom ćemo najaviti proteste ispred Općine Lukavac. Niti jedna politička partija nas ne zanima, mi hoćemo samo građanska prava. Molim sve nadležen da u što kraćem roku riješe ovaj problem inače ćemo održati proteste, izjavio je Indir Hodžić, predstavnik neformalne grupe građana.

I pored tvrdnji da je u Puračiću proširena vodovodna mreža, iako na vodovod nije priključena niti jedna kuća, mještani su od mjeseca maja bez vode.

Vode u nekoliko dana dođe jako malo. Mašinu za veš i bojler nisam upalila mjesecima, a kupamo se iz kanti. Obišli smo Opštinu i Komunalno, a niko ništa ne poduzima, izjavila je Refija Hadžić, predstavnica neformalne grupe građana.

Iz Mjesne zajednice Puračić daju podršku aktivnostima građana, a sve sa ciljem rješavanja problema. Ističu da količina vode koju dobijaju iz JP “Rad” Lukavac nije dovoljna da opskrbi sve građane.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kupanje “dopola” pa “otpola”, iz lavora.Safun”kabas”. Jos cetka”ribaljka” pa udri, jal po podu,jal po ledjima.K'o bilvaktile.
Narod klice,bas ti fala ,nacelnice…

Puracani moraju uspostaviti unutarnji gradjanski konsenzus te politickim i drustvenim subjektima diktirati ultimatum. Izbori se primicu, sada je situacija pogodna.Ali,pristati samo na cvrste garancije i birati pojedince i opciju koja ce to stopostotno garantirati, te ih obavezati klauzulom da ce,ukoliko u dogovorenom roku ne ispune obaveze, podnijeti ostavke.Takav mehanizam bi se morao primijeniti prilikom izbora nacelnika.