fbpx

Zbor građana u Puračiću održan bez predstavnika Mjesne zajednica i Općine Lukavac (FOTO)

2 min. za čitanje

Prije nekoliko dana u MZ Puračić održan je zbor građana na temu problema vodosnabdijevanja koji traje više od 12 mjeseci.

Na zbor su pozvani predstavnici Općine Lukavac, Općinski načelnik Edin Delić, predstavnici MZ i predsjednik MZ Puračić Admir Turkić, kao i predstavnici JP “RAD” Lukavac i GIKIL-a.

Niko od pozvanih se nije udostojio doći i razgovarati sa građanima, a načelnika je predstavljao njegov lični vozač koji je obećao da će organizovati sastanak u Općini, ali su prisutni tražili da Delić sa nadležnim dođe u Puračić i pokažu da im je stalo za one za koje rade.

Prisutni građani su tražili i smjenu predsjednika MZ Puračić, Admira Turkića koji se nije pojavio na zboru i koji do danas nije pokušao riješiti probleme građana.

Podsjećamo, Turkić je 16 godina predsjednik MZ Puračić.

Od predstavnika MZ Puračić, na skupu se jedini pojavio Enver Štalić koji je kontaktirao naš portal sa željom da obavijesti građane MZ Puračić da je došao na sastanak, ali da je u obraćanju spriječen od strane organizatora skupa, nakon čega je bio prinuđen napustiti skup.

Štalić tvrdi da je rješenje u izradi bušotina za što je Općinsko vrijeće donijelo Odluku za realizaciju projekta nakon čega je raspisan tender. Načelnik Delić je sklopio i potpisao ugovor, ali su radovi obustavljeni iz još uvijek nepoznatih razloga.

Štalić poziva načelnika Općine Lukavac se javno izjasni zbog čega je izrada bušotina zaustavljena jer su radovi trebali početi 4. januara 2019. godine.

Štalić nam je ustupio i kopiju ugovora:

Podijeli ovaj članak
15 komentara
Subscribe
Notify of
15 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

evidentno je ovdje da se radi o političkom skupu, evidentno je da su sdpovci napokon počeli da javno prozivaju svog vožda. Ovdje pokušava i Mihad S,da ubere koji politički poen. Jer ovo su ovo hukilee njegovi glasači. (mahala)
svi ovdje koji se guraju i laktaju kako bi dobili neki poenčić moraju da znaju da zbor građana saziva predsjednik mz, na inicijativu većine vijećnika, udruženja građana , političkih subjekata i drugih kako bi naš nur kazo neformalnih udruženja građana.
Čitajući i gledajući nisam mogao nigdje vidjeti niti cuti da je iko od ovih ovdje slikanih uputio vijeću mz zahtjev za održavanje zbora građana.

ne moze indir ni dzenana a bogami ni bilo ko drugi da sazove zbor. oni mogu sazvati neki sastanak ali zbor ne.
sramota je vidjeti opcinske vijecnike kako kazu da su dosli na zbor građana, a sami ne znaju kako se on organizuje.
da je ko probao da uzme statut od bilo koje mz sa opcine lukavac, mogao bi znati da je to tako.

Nema veze politicki skup sto mjesna zajednica nema, a cim Delic zna za skup obavijesten je i poslao vozaca. Turkica sto se tice ako ne znas sta se desava u mojoj avliji ( MZ Puracic ) nisi onda sposoban vodit je.

kad budu izbori nemoj glasat za njega i rjesen problem. glasaj za vozača

zamolio bih ove delicevce da prestanu lajkati moju objavu. Vi ako niste gori onda niste ni bolji od ovih vijecnika koji su dosli na ovu paradu

Ovdje je neko mrve istreso’
Sve je ovo ograjsalo

Pa kako vas nije stid 150 godina naplacujete placeve za Vašare aMZ nemože platiti bušotinu da imate vodu.

Prema zakonu o lokalnoj samoupravi zbor građana jedino i iskljucivo saziva predsjednik MZ ili njegov zamjenik.
Razumijem da to Dzenana ne zna, ali ne razumijem vijecnike OV koji su se pojavili, busaju se u prsa sa zakonima i pravilnicima i pozivaju na postivanje a bazicne temelje lokalne samouprave ne znaju.
Stoga ovo niti je sazvao onaj koji treba niti se ovo moze nazvati zborom građana.
Ovo je grupa građana odredjenog politickog opredijeljenja, kojoj smeta i MZ i nacelnik pa su se udruzili protiv zajednickih neprijatelja.
Sama cinjenica da nije dozvoljeno obracanje jednog clana Vijeca MZ a drugom jeste dovoljno govori o siledzijskom i kabadahijskom nastupu pojedinaca koji sebe izdizu iznad onog sto jeste.
Nek Dzenana pita babu (oca) svog kako je tekla naplata vode u vrijeme kad je on vrsio naplatu i koliko ima onih koji ne placaju na ovom okupljanju u prostorijama Doma kulture.

Zna Dzenana dobro kako je moj BABO vrsio naplatu.
Pa kad nam predsjednik MZ ne zeli sazvati zbor morali smo se mi pokrenuti. Ajde ne moramo obo nazvati zbor. Neka bude protesti, sastanak ogorcenosti,nezadovoljstvo…
Gospodina Stalica nije niko napao, mjestani su samo rekli ono sto je istina. Njega istina boli pa je morao napustiti skup..toliko..
Lazi se vrte u krug hohooo.
Ne zelim ja biti nikakva predsjednica MZ bozee sacuvaj..
Imaa ovdje mnogo njih koji su duzni, ali zasto ja moram ispastati..ne moram..
Ja dobro znam da ne mogu ja praviti zbor gradjana..ali ko ce ??

daj dokaz da si ti kao ogorcena gradjanka poslala dopis vijecu MZ da trazis zbor gradjana i onda ce te mnogi podrzavati.
ti imas dokaz da obavjestavas narod da ce se zbor odrzati u neko vrijeme i na nekom mjestu.
ako znas da ne mozes organizovati zbor zasto onda se onda uporno to pokusavas

Nisam poslala zato sto znam da od toga ne bi bilo nista. Svi sjede i sute. Ovo je trebao pozvati predsjednik MZ jos u junu,otkako je krenuo ovaj problem..
I ko ne bi bio ogorcen? Da je organizovao zbor svi bi ga podrzalii..a ovako se samo loptica u krug vrti i mene napadaju bezveze..al ajd nema potrebe za raspravom. Nadajmo se da ce nadlezni u narednom periodu nesto poduzeti i rijesiti problem zauvijek..

Ako si se vec krenula da nesto radis,radi kako treba. Izmanipulisana si. DA SI poslala dopis vijecu kao sto si znala lijepiti obavještenja imala bi podrsku a ovako jumpa kjampa zjapi. Imas lose mentore

Živila Dženaan buduća predsjendica MZ Puračić

ZATO sto delicu trebaju pare za , auta , ozrenske spomenike, ozrenska sijela , ozrenske puteve , ozrenski vazduh …….. a ne za najpotrebniju stvar u Lukavcu i Puracicu to je voda

Budući predsjednik MZ Puračić Dženana Teufiković

Buši, hahaha, buuušii hahha buuši haha zvaću djecu buši djecooo oooo