fbpx

Puračić do danas nije dobio novi spomenik, a trebao je prije 15 dana

1 min. za čitanje

28. oktobra 2019. godine u Puračiću je održana “manifestacija za javnost” kojom je u radove na izgradnji novog spomenika uveden izvođač S.E. Sarajka.

Pomenuta firma je potpisala ugovor kojim se obavezala da će spomenik izgraditi u roku od 30 kalendarskih dana od dana uvođenja u radove.

Jasnom računicom, 27. novembra Puračić je trebao dobiti novo spomen obilježje, ali nije.

Prošlo je 16 dana koliko je “probijen” rok za izgradnju obavezanu ugovorom, a Općinske službe i načelnik Edin Delić se ne javljaju po ovom pitanju i sa informacijom: Da li će izvođač radova odgovarati i platiti “penale” za nepoštivanje potpisanog ugovora i preuzetih obaveza.

Kada će spomenik biti završen, još uvijek nije poznato, ali sigurno je da neće na vrijeme.

Nepropisno obilježeno gradilište
Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Piramidoidni obelisk,definitivno,nije rjesenje.Spomen- cesma tipa sedrvana,bi se uklopila u ambijent puracke carsije.Arhitektura okolnih gradjevina(okolnih kuca;blizina dzamije,stare Camdzica kuce…) Prakticna korist bi bila mnogostruka.Projekt bi se mogao povezati i sa rjesavanjem problema pitke vode u Puracicu;mogao bi se staviti u rang spomenika posebne vaznosti kako bi se dobila i dodatna sredstva;vremenom bi lokacija postala atraktivna za turizam;izuzetno bi bila vazna za pijacne dane i Purackog vasera;voda bi bila dostupna cradjanima;dodatni hidrant bi imao veliki uticaj na protiv-pozarnu zastitu;odrzavanje cistoce bi bilo mnogostruko lakse i funkcionalnije… Prije nego sto se pocne graditi nesto,sto je kao “kamen u oko”,trebalo bi projekt staviti na reviziju i uraditi nesto kako zaista najkvalitetnije.

sad ce to Anel vatrogasac ili dupelizac da sredi,sigurno ugovor nije valjan jer Delic tako nije rekao :)))

Pa taj Anel tkz broz nezna se potpisati ali zna se ko jake u paksu uvlaciti

A i ti ne znas gramatiku bosanskog jezika

Nur ce putem pravobranilastva da rjesi jedanaesterce.riko i ona *** iz zivinica su dobitna kombinacija. Samo jos da džaja pokaze saglasnost od udruzenja partizana. A svi znaju da te saglasnosti nema

Nigdje u svijetu se ne prave novi spomenici nego se restauriraju i obnavljaju stari jer samo orginalni spomenici su autentični i čine historiju jednog naroda.Ovaj debil od načlnika i grupa idiota oko njega misli da se historija i vrijeme broje od njegovog dolaska u Lukavac na funkciju načelnika.Mislio sam da mi Puračani imamo više pameti i da nećemo dozvoliti skrnavljenje spomenika od strane VANDALA bolesnog uma.A neznam ni za šta nam služi udruženje ANTIFAŠISTA i zašto se ne oglašava prof.Edhem Muftić.Ovo se nije dogodili nigdje u normalnom svijetu svijetu.

I sve po zakonu,tu su paragrafi pa zagrabi. Zaigrat ce mečka

Prvo ga necete sad vam smeta i sto kasni,boze.