fbpx

Irfan Halilagić: “Pošaljemo poruku o bitnosti čuvanja suživota, mira i međusobnog uvažavanja”

1 min. za čitanje

U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime, želim uputiti iskrene čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama. Neka ovaj blagoslovljeni praznik provedete u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.

Tokom proteklog mjeseca, muslimani širom svijeta dijelili su radost Ramazana sa svojim komšijama, tražeći smiraj u vjeri i pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nadam se da je ovaj sveti mjesec vama i vašim voljenima pružio priliku za duhovnu obnovu i solidarnost.

Također, želim istaknuti da Bosna i Hercegovina ovih dana pokazuje svoje bogatstvo različitim vjerskim događajima i praznicima. Katolici su nedavno dočekali Uskrs, vjernici islamske vjeroispovijesti ispraćaju mjesec Ramazan i sutra dočekuju Bajram, dok pravoslavci i Jevreji iščekuju najradosnije praznike Vaskrs i Pesah.

Stoga je danas posebna prilika da još jednom pošaljemo poruku o bitnosti čuvanja suživota, mira i međusobnog uvažavanja, te izgradnju cjelokupnog društva po uzoru na vlastite porodice.

U tom svjetlu, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime, želim u budućnosti puno zdravlja, mira i prosperiteta.

Bajram Šerif  Mubarek Olsun

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments