fbpx

Gradska uprava Grada Zenice i Rudnici mrkog uglja Zenica postigli dogovor

1 min. za čitanje

Gradska uprava Grada Zenica i Zavisno društvo Rudnici mrkog uglja Zenica postigli su dogovor u vezi sa potpisom sporazum o otplati na rate duga koje to preduzeće ima prema Gradu Zenica te hitnoj deblokadi računa.

Radi se o dugu za zatezne kamate za korištenje komunalnog-građevinskog zemljišta, koji su dosegao iznos nešto veći od 3.050.000 KM, a zbog čega je Grad Zenica 14. marta ove godine ponovo blokirao račun tog preduzeća.

“Prema informacijama našeg Predsjednika Sinana Husića nakon sastanka u gradskoj upravi grada Zenica, da će gradonačelnik postupiti u skladu sa zaključcima gradskog vijeća. Ide odmah deblokada računa, čime se otvara mogućnost isplate plaće nasim komoratima”, naveli su iz Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH.

Podsjetimo, rudari su u prošli petak izašli na ulicu, održali protestnu šetnju i blokirali raskrsnicu na magistralnom putu M-17 u mjestu Perin han kod Zenice.

Nakon deblokade su najavili da se nastavlja radnički neposluh u Rudnicima mrkog uglja Zenica.

Nekoliko članova Sindikalnog odbora Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica su u ponedjeljak ujutro stupili i u štrajk glađu, koji su prekinuli u četvrtak uvečer na nagovor komorata i porodica. Noć sa četvrtka na petak proveli su na ulici.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments