fbpx

Dom zdravlja Lukavac: 253 osobe pod nadzorom, nema mjesta panici

1 min. za čitanje

Na Sastanku Kriznog štaba JZU Dom zdravlja Lukavac održanom dana 01.04.2020.godine razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na našoj općini, te je konstatovano slijedeće:

– Na području općine Lukavac trenutno je 253 osobe pod sanitarnim nadzorom, – Za sada su samo dvije osobe sa područja naše općine pozitivne na infekciju Korona virusom i obje su smještene u Univerzitetsko klinički centar Tuzla.

Molimo sve građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se pridržavaju iste i napominjemo da nema mjesta panici. Molimo građane da se uredno prijavljuju, a oni koji su prijavljeni da poštuju izrečene mjere.

MOLIMO VAS OSTANITE U SVOJIM DOMOVIMA !!!

Izbjegavanje socijalnog kontakta i pojačana higijena su najbolje mjere u borbi protiv Korona virusa. Pratite naša saopštenja, kao i saopštenja Kriznog štaba Općine Lukavac i postupajte isključivo po datim preporukama nadležnih službi i radnih tijela.

Dežurni telefoni za sva eventualna pitanja su: – Služba hitne medicinske pomoći – 035 / 553 – 394 ili 124 ( non stop) – Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu – 035 / 367 – 334 ( od 07,00-15,00 sati).

Svi ostali brojevi telefona naših Službi nalaze se na facebook stranici JZU Dom zdravlja Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments