fbpx

Za 7 dana počinje gradnja zabavnog parka na Malinjaku (FOTO)

2 min. za čitanje

Kako je investitor Muhammed Farrag, vlasnik kompanije Farrag Fun World najavio 4. decembra u prisustvu načelnika Edina Delića, Turija, Malinjak i općina Lukavac će u narednih 360 dana postati veliko gradilište, vjerovatno najveće u Bosni i Hercegovini.

Sastanak u Općini Lukavac

Naime, za 7 dana na Malinjaku počinju radovi na izgradnji zabavnog parka vrijednosti 100.000.000KM, sličnom Disneylandu. Očekuje se da će u aprilu, 2021. godine park primiti svoje prve goste, kada će biti otvoreno olimpijsko klizalište, kartinga i dječija zona, kuglana…

Sastanak u Općini Lukavac

Prema riječima Mogameda Farraga, park će sadržavati muzičku fontanu koja će biti ljepša od one u Dubaiju, dok će klizalište biti domaćin velikim ekipama, kao i muzičkim događajima.

Vjerovatno su građani mislili da nema ništa od ovoga, ali su se prevarili. Vjerovali su kvazi medijima, talogu, mulju, a treba da vjeruju samo jednom mediju. Samo ću reći, Lukavac će ovim generacijskim projektom dokazati da je najveće gradilište u Bosni i Hercegovini. Ovo je fenomenalna ideja koja uz podršku Vlade TK ima realne šanse da uspije, a Općina Lukavac će besplatno dodijeliti ovo poljoprivredno zemljište, oko 50 hektara, izjavili su za naš portal.

Mala izmjena od prethodnih najava desila se u nazivu ulaza u park, pa će prijedlog Kulina bana biti zamijenjen i ulaz u park će nositi naziv El comandante.

Već je urađena 3D maketa budućeg zabavnog parka i ekslkuzivno na našem portalu možete pogledati kako će to izgledati.

Danas je 1. april – Međunarodni dan šale. APRILILI i barem na jedan dan pokušajte zaboravite na brige, posebno na korona viru.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast SodaLive, samo udrite, sve je to lopov do lopova…

Evo 4 godine deliceve vladavine ex KP BiH ,ex SDP i sadasnji neki SD svi filteri ugradjeni Lukavac postao ekoloski najcisci grad , pitka voda dosla u Lk i MZ , u modrackom jezeru eno delfini se vratili , most u Modracu nije 3-4 puta popravljan i probijen budzet , poligon u Turiji sest puta nije popravljan ko prije nego samo pet puta , Radnicki nam igra Premijer ligu i dobio novi travnjak i plasticnu travu ma sve za ove nepune 4 godine delic uradi —— danas je 1 APRIL mislite sala ma nije nego lafinas nije ispunio ni jedno OBECANJE

Ko će pobrojati sve radne pobjede i hotele na Bistaračkom jezeru…

Opet vise ,nego esdea za 20 godina,,,,

Naravno da je više, da brojimo. Opština i Javne ustanove – njih 30-ak se udomilo na jaslama ovog jadnog naroda. I plus tuzlaci, penzioneri i privatnici kao savjetnici, direktori, upravni odbori… I da još maknete Nehru iz komunalnog – gdje bi bio kraj.

Zabavni park u Cirinom ljesnjaku!!!