fbpx

Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

2 min. za čitanje

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ponegdje na jugu, uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 23 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.05.2024 (Srijeda)., nešto manje oblačnosti prije podne, a tokom dana u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.05.2024 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.05.2024 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, uglavnom prije podne. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stupnjeva.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments