fbpx

Odličan vikend za KK Sensei sa 32 osvojenih medalja

2 min. za čitanje

Tokom vikenda takmičari KK Sensei Turija-Lukavac nastupali su na 4 međunarodna turnira u Bijeljini, Ilijašu, Usori i Pančevu sa kojih su se vratili sa osvojenih 32 medalje,  6 zlatnih, 10 srebrenih I 16 bronzanih medalja.

Prvog dana vikenda na turniru Bijeljini zlatne medalje u borbama osvojili su Maid Nukić i Armin Halilović dok su srebrene medalje osvojili Adin Hodžić I Eldar Ikanović.

Sa turnira u Ilijašu donešeno je 5 bronzanih medalja u borbama koje su osvojili, Emina Alić,  Adna Alić,  Ines Mujaković, Nejla Ikanović I Adna Omerović.

Drugog dana vikenda na turniru u Pančevu (Srbija) zlatne medalje osvojili su Maid Nukić i Armin Halilović , srebrenu medalju osvojio je Adin Hodžić dok su u ekipnom.nastupu Maid Nukić, Armin Halilović, Adin Hodžić I Eldar Ikanović zauzeli 3.mjesto.

Istog dana u Usori takmičari KK Sensei osvojili su 19 medalja, 2 zlatne, 7 srebrenih I 10 bronzanih.

Zlatne medalje pripale su Hodžić Amaru I Nejiri Talović, srebrene medalje osvojili su Sedin Delmanović, Emrah Omerović,  Amar Babajić,  Amar Muratović,  Majda Baraković,  Adna Brkić i Adna Alić dok su se bronzanih.medaljama okitili Edin Delmanović,  Sara Ikanović, Mija Hamustafić,  Adna Ridžić,  Amra Halilović,  Admir Begić,  Irma Baraković,  Berina Burgić  i Nejla Ikanović. 

Danas (ponedjeljak) takmičari KK Sensei Turija-Lukavac,  Nejira Talović I Amar Hodžić putuju u Španiju na Karate1 youth league na takmicenje na kojem se okupljaju najbolji mladi svjetski takmičari.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments