fbpx

Stiže rasplesana i raspjevana predstava „Blagi pljuskovi“ sa 30 mališana na sceni

2 min. za čitanje

Predstava „Blagi pljuskovi“ rezultat je nesagledive kreativnosti djece koja učestvuju u predstavi u režiji Belme Lizde Kurt i ‘Aparat teatra’.

Ova predstava je tek mali uvod u njihovu maštu, sposobnosti, energiju i ljubav.

Fantastična djeca, koja shvataju univerzum svim svojim bićem, ne glume, već postoje unutar zadatog teatarskog okvira i mijenjaju ga, izlaze iz njega, šire ga u svim pravcima i tako stvaraju svoju priču.

Ovo je priča o dobru i zlu, magičnim bićima, svjetlu i tami, nagradi i kazni i o teatru.

Predstava „Blagi pljuskovi“ je predstava za djecu i mlade, u kojoj  glume, sviraju, pjevaju i plešu djeca uzrasta od 6 do 15 godina.

Uz dnevno organizovano igranje predstave za škole, najavljujemo i večernji termin igranja 15. maja od 18:00 sati, za sve one koji sa svojim mališanima žele doći i pogledati ovo fantastično teatarsko ostvarenje.

Cijena ulaznice iznosi 5 KM, a svi zainteresovani iste mogu kupiti u Biletarnici Centra svaki dan od 07 do 19 sati.

U priči, koja je rađena po motivima Šekspirove „Oluje“, raspravljamo o vrijednostima i protuvrijednostima koje nosi civilizirano društvo u odnosu na primitivnu sredinu.

Poigravamo se sa čovjekovim iskonskim bićem, pričamo o tome koliko je važno prepustiti se duhovnom, da nas predvodi ljepota umjetnosti, koja razvija ljubav, empatiju i razumijevanje.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments