fbpx

Danas nastavak suđenja Miloradu Dodiku

1 min. za čitanje

Suđenje predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS Miloradu Dodiku i v. d. direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću, koji se terete za neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH, trebalo bi biti nastavljeno danas pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Prema rasporedu objavljenom na službenoj stranici Suda BiH, ročište Dodiku i Lukiću zakazano je za danas, 6. mart, u istom terminu, u istoj sudnici i kod iste sutkinje Sene Uzunović.

Glavni pretres protiv Dodika je, nakon višekratnog prolongiranja, otvoren 5. februara, a protiv Lukića 13. februara, budući da je na ročištu 17. januara postupak protiv njih privremeno razdvojen, nakon što Lukić iz zdravstvenih razloga nije pristupio suđenju.

U međuvremenu, Lukićeva odbrana je zatražila spajanje postupka, a odbrana Dodika uputila je prijedlog za izuzeće sutkinje Suda BiH Sene Uzunović, koja u ovom slučaju angažirana umjesto ranijeg sudije Mirsada Strike koji uskoro ide u penziju.

Inače, otvaranje glavnog pretresa protiv Dodika i Lukića trebalo je uslijediti u decembru prošle godine, ali je više puta prolongirano. 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments