fbpx

BIHAMK – Kolovoz mokar, uz riječne tokove moguća magla

3 min. za čitanje
Fog on the country road, oncoming traffic - bad weather conditions, shot during driving - cam was fixed on a tripod. Some minor bluring

U južnim, te mjestimično centralnim krajevima, kolovoz je mokar zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava saobraćaja od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08.00 do 17.00 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Mole se vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 08.30 do 16.00 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvaja se autoput A-1 dionicu Zenica sjever-Zenica jug, kao i magistralni putevi Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Turbe (Komar)

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica u noćnim satima od 22.00 do 07.00 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Za sutra 12. oktobra je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva će saobraćati usporeno, jednom trakom, dok će vozila iz pravca Vogošće biti preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments