fbpx

Zombra i Kurtić postigli super rezultate

1 min. za čitanje

Na šampionatu je nastupilo preko 1000 takmičara iz 50 karate federacija iz cijeloga svijeta a od toga 13 takmičara na ovom prvenstvu je branilo boje BiH, koja se okitila sa 3 medalje, i to 2 zlatne i jednom bronzanom medaljom.

Zlatnu medalju osvojio je muški seniorski borba tim u sastavu:

Željko Zombra-kbs ORKKA Lukavac,
Denis Kurtić kbs ORKKA Lukavac,
Meho Plavšić kk Forma-Tuzla i
Jasmin Kovačević kk Forma-Tuzla.

Drugu zlatnu medalju za BiH osvojio je Jasmin Kovačević u kategoriji borbe seniori -80 kg

Bronzanim odličjem okitio se Željko Zombra u kategoriji borbe seniori +80 kg

 

 

 

 

 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo Đenza.

Zeljo je u vecernjim satima u ponedjeljak vec bio na redovnom trenigu ORKKA kao da se ama bas nista nije desilo. Ovakvu osobu bi pozelio svaki grad , opstina , kanton , drzava .
Bravo Denise , bravio Zeljo !!!

p.s.
Zeljo – profesor fizickog odgoja je inace nezaposlen i nadati se da ce bar sada svi oni koji zure da se slikaju sa njim za novine , TV ponuditi bilo kakav posao nasem sampionu , najboljem sportisti kantona , velikom covjeku koji ima zelju da ostane u ovom gradu i zivi od svog rada posten zivot bez stela i korupcije !!!!!!!
p.p.s.
Potpuno ista prica je i sa Denisom …

Cujem da je i docek Evropskih i Svjetskih prvaka bio na nivou (ovo je skepticizam), koji paradoks da tako veliki ljudi ostaju nezapazeni i izignorisani u nasoj sredini gotovo za nepovjerovati. Da je Zeljo iz Devetaka kojim slucajem vec bi imao i stan i posao u Luksvcu…

U potpunosti se slažem sa predhodnim komentarima. Nezna predsjednik spotskog saveza ni da su oni negde išli. Zavalio se on u stolicu i boli ga briga.Što se neugledaju na Hrvatsku, svakog svog sportistu dižu do zvijezda, prirede im doček, i naši su mogli tako. Ništa ipak bez roditelja, evo u nedelju se priprema fešta na Bistarcu, roditelji će iz svog džepa keširat da se pripremi fešta, naravno da će biti i neki sponzor, ja se bar nadam. Nije kasno da se na trgu bremena priredi neko slavlje, nešto kao što je bilo za doček misice, svaka čast našoj misici i ja sam bila na dočeku i bila sam ponosna na Lukavac što je imao misicu, ali ipak mislim da je ovaj rezultat neuporediv sa tim. Iza tih momaka je 15 godina treniranja i nije lako doći do takvog rezultata. SVAKA ČAST ŽELJO I ĐENE, da vas zdravlje služi i da nastavite redati dobre rezultate, za svoju dušu i za dušu svojih roditelja. PONOSNA SAM NA VAS OBOJICU. SRETNO!

Ne zelim da umanjujem uspjeh momaka, cestitam na rezultatima, ali volio bih da vidim dobre rezultate ovih momaka sa turnira svjetskog renomea i svjetskog i evropskog karate saveza a ne ovako sa nekih lijevih karate asocijacija (ima ih kamaru). Ne mogu da nadjem da li je ovaj klub clan karate saveza BiH ako nije trebalo bi se poradit na tome. Znatno veci uspjeh od ovog bi po meni bila medalja sa drzavnog prvenstva.

“masdci” da ti malo pojasnim…tacno je da klub iz lukavca nije clan drzavnog saveza,jos…iz razloga sto legalni karate savez BiH jos uvijek ne postoji.ovaj postojeci savez nije legitiman,jer nije gradjen po zakonu o sportu koji kaze da se drzavni savez gradi spajanjem entitetskih saveza.kbs orkka je clan legitimnog karate saveza federacije BiH koji broji preko 60 klubova.na zalost to je tako,svi karatisti ove drzave bi volili da se to jednog dana ujedini…a dosadasnji savez BiH koci to ujedinjenje.a sto se tice svjetskih asocijacija,ima ih 5-6,sve rade isti karate ali po drugim pravilima.wkf jeste krovna organizacija ili ti ga komercijalna,ali koja ima ogroman problem,politika,korupcija…1 samo takmicar po kategoriji moze nastupiti iz drzave.jel stvarno mislis da iz jedne drzave ode onaj najbolji? moj druze,i tate i mame i sudije i politicari i da ne nabrajam ko jos, tu igraju ulogu,koji ce takmicar otici na neko takmicenje.ostale asocijacije dozvoljavaju vise takmicara,sto samo takmicenje cini masovnijim,kvalitetnijim i cime osvojena medalja dobiva na znacaju.mnogi takmicari iz wkf-a su se oprobali i u drugim asocijasijama pa nisu mogli nista osvojiti,dok u wkf-u prave vrhunske rezultate.sve je to igra pravila… ali eto, samo pogledaj sastav reprezentacije tog sada drzavnog saveza…sve takmicari iz 2-3 kluba.zadnjih 10 godina nikad niko od muskih iz tk nije bio u reprezentaciji.sve sarajevo i mostar,da se podudara sa upravnim odborom…to ispade da ostali klubovi nisu sposobni da proizvedu reprezentativca.zeljo trenira 2-3 puta dnevno,do sada je osvojio evropske i svjetske medalje vec u 3 asocijacije,znaci po razlicitim pravilima,prilagodio se i osvojio…meni to izgleda ko kvalitet…i nikad ga niko nije kontaktirao iz tog saveza, a sam momak kaze da mu je zelja da radi wkf,a ne moze radi nakaradne politike,jer niko ne stoji iza njega,jer je sam svoj.momaqk je imao ponudu da radi wkf u hrvatskoj sto je odbio jer hoce da ostane u lukavcu,da vodi svoj klub i da se za njega takmici. eto nadam se da ti je malo jasnije,i nadam se da ce jednoga dana poceti da se cijene prave vrijednosti,da se uvazavaju NAJBOLJI a ne najpodobniji…