fbpx

Rukometaši ORK “Omladinac” Lukavac nastupali na “Sportskim igrama mladih 2012”

1 min. za čitanje

Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske nogometne federacije.

Podršku Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i privrednog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću. Počasni predsjednik Igara u Bosni i Hercegovini je gospodin Ivica Osim.

Sportske igre mladih promovišu način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim činiocima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i omladine.

Rukometaši ORK „Omladinac“ Lukavac u kategoriji 96’-to godište i mlađi učestvovali su na takmičenju „BH Telecom Sportske igre mladih 2012“, koje su održane u tuzlanskom Mejdanu 15. i 16. jula.

U dvije odigrane utakmice pobjede su odnijeli naši protivnici, premijerligaši RK Konjuh i RK Gračanica, tačnije prva utakmica RK „Gračanica“ Gračanica – ORK „Omladinac“ Lukavac završena je rezultatom 14 : 11, dok je druga utakmica RK „Konjuh“ Živinice – ORK „Omladinac“ Lukavac završena rezultatom 19 : 14.

Za ORK „Omladinac“ iz Lukavca nastupali su:

Omerdić, Redžić, Grahić, Kahrić, Morankić, Hasanhodžić, Štilić, Delmanović, Hadžić, Džibrić, Huskanović i Žigić.

ORK Omladinac Lukavac

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments