fbpx

NAJAVA: U Lukavcu će biti održan “Sportski festival”, prijave u toku

2 min. za čitanje

Sportsko udruženje PRO LAKE Modrac je nedavno osnovano udruženje koje se bavi različitim sportovima (kajakaštvo, odbojka, nogomet,biciklizam) s ciljem da iskoriste sve mogućnosti koje pruža okolina jezera Modrac i samo jezero.

Za početak smo se bazirali na jezero i iskorištavanje njegovog potencijala pa smo intenzivno započeli sa sekcijom kajakaštva. Drago nam je da imamo nekoliko zainteresovanih tinejdžera koji pokazuju izuzetan talenat za ovaj sport. Naš cilj je promocija zdravog života prije svega a potom i promocija našeg jezera, koje je zaista biser i ima ogroman potencijal, izjavila je za naš portal Emina Hrvić ispred udruženja “Pro lake”.

Nakon dugo vremena na jezeru je moguće vidjeti kajake, dok u udruženju vrijedno rade na organizaciji Sportskog festivala, koji će biti održan 9. i 10. septembra na sportskim terenima u Prokosovićima.

-Ove godine smo se odvažili da organizujemo Sportski festival koji će obuhvatiti četiri sportske discipline i to: Odbojka na pijesku, nogomet za djecu, biciklijada, igre bez granica za djecu i regata kajaka. Najbolje ekipe u odbojci očekuju novčane nagrade, a za dječiji nogomet smo obezbijedili medalje i pehare, zaključila je Emina Hrvić.

U toku su prijave koje je moguće učiniti putem Facebook ili Instagram stranice, kao i na broj telefon: 062 075 842. Pored sportskih aktivnosti, učesnike i posjetioce očekuje odlična zabava.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Respekt za djevojku. Imamo sve preduslove ali nista od toga ne koristimo.