fbpx

EKSKLUZIVNO: Lukavčani dobili vodu sa izvora Toplice, najavljeno 2021. godine

2 min. za čitanje

-To je jedna informacija koja je ekskluzivno za Vas. Vodovod kojim se grad snabdijevao vodom je doveden potpuno u funkciju. Načelnik Delić i ja smo od direktora JP RAD (op.a. Fuad Muminović) smo informisani da je postignut potreban pritisak i ta voda koja je potpuno pitka bi mogla uskoro biti u česmama građana. Ni mi nismo očekivali da ćemo ovako brzo riješiti problem koji godinama “muči Lukavac”. Ovo je informacija za čijom realizacijom smo vrlo blizu i nadam se da će nam to promijeniti mišljenje o JP RAD kao distributeru i da konačno dobijemo pitku vodu i da građanima damo dobru informaciju, izjavio se predsjedavajući GV Lukavac, Suad Salibašić za RTV Lukavac, 2. novembra 2021. godine.

Danas, 29. augusta građani Lukavca i dalje piju, tj. primorani su da koriste vodu sa mirisom i okusom. Voda sa Toplica nije na putu za Lukavac, a nadležni šute i obilaze zaraslu zelenu površinu na kojoj bi jednog dana trebala da se nalazi fabrika pitke vode.

Nadamo se da će građani jednog dana dobiti ekskluzivnu informaciju gdje je stala voda sa Toplica, jer sve je bilo završeno i spremno.

Izvinjavamo se što je naslov satiričnog karaktera. Sve ostalo je tačno, nažalost.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ha ha evo pao sam sa stolice od smijeha. Ha ha ha. Ne mogu sebi da dodem od šege.

K….od portala jos veci k…..od “grada”
Ko jos nema pitku vodu u 2023 ?

A ni te smrdljive nije bilo 6 dana,u Sarajevskoj 13, nakon pucanja cijevi u zgradi. I to na vrelini i temperaturi 40 stepeni. Direktno ugrozavanje zdravlja i pretnja zarazom, da ne pricamo o drugom.
Upravitelj Tip Top se jedva organizovao da nađe majstora, na jedvite jade.