fbpx

Lukavac: Lejla Sejdinović i Hamza Čajić najbolji sportisti u 2019.godini

4 min. za čitanje

Sinoć je u Velikoj sali Centra za kulturu u Lukavcu održana svečana dodejla priznanja najboljim sportistima općine Lukavac za 2019.godinu. Imenovani žiri Sportskog saveza Općine Lukavac je na prijedlog sportskih klubova, a na osnovu ostvarenih rezultata u prethodnoj godini birao najbolje.

Za najuspješniju sportistikinju izabrana je Lejla Sejdinović iz Judo kluba (u ovoj godini 3.mjesto na Balkanskom prvenstvu), dok je u muškoj konkurenciju tu titulu ponio Hamza Čajić iz KK ORKKA Lukavac (3.mjesto na Evropskom prvenstvu).

U kategoriji Perspektivni sportisti priznanja su dobili: Riđešić Admir (PK Galeb), Bakir Halilović (KBS Shao Lin), Mahovkić Anis (FK Radnički), Ćatić Emil (SKI klub), Huskić Amina (Sensei), Ćosić Minela (ORKKA), Mešić Lana (KBS Master), Tufekčić Adisa (ŽOK Lukavac), Odoboašić Vedad (Judo klub), Kadrić Denis (JK Kodokan), Todorović Miloš (Beta klub), Mehić Amina (ŽOK Smeč).

Za najboljeg sportskog radnika izabran je Kemal Karahmetović iz Kuglaškog kluba RAD Lukavac, a ovo priznanje dodijeljeno je posthumno. Najbolji trener je Željko Zombra, trener u KBS ORKKA Lukavac, te selektor muške juniorske reprezentacije BiH i licencirani je trener Svejtske karate Federacije.

Što se tiče kategorije Invalidski sport – ekipno, 1.mjesto osvojio je SKISO Sinovi Bosne, 2. SKIMN Sinovi Bosne dok je na 3.poziciji UDruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize. U kategoriji Invalidski sport – pojedinačno prvo mjesto je osvoji Mujić Enis (SKISO), drugo Mensud Imamović (UPIODP), dok je na trećem Žabić Adnan (SKIMN).

U pionirskoj konkurenciji – Ekipno najbolja je Amina Buljubašić (ŽOK Smeč), na drugo poziciji je Azur Imamović (FK Radnički), a na trećem Nuhić Kenan (RK Lukavac). Najbolji kadeti u ekipnoj konkurenciji su Salihović Mahir (OK 7 Lukavac), na drugom mjestu je Dajana Kovačević (ŽOK Smeč), a na trećem Enis Imamović (FK Radnički). Kod juniora, Lea Vujadinović (ŽOK Smeč) je prva, drugi Okičić Aljo (FK Radnički), a na trećem mjestu je Tunjić Valentina (ŽOK Lukavac).

Najbolji senior – ekipno je Melika Dautović (ŽOK Smeč), dok je na drugom mjestu Enis Salihović (OK 7 Lukavac), treće mjesto dijele Halilčević Jasmin (FK Prokosović) i Ahmed Vuković (MNK Lukavac).

Individualno – pioniri, titulu najbolje ponijela je Ajla Mujić (Judo klub), na drugom mjestu je Halilović Amra (Judo klub), a na trećem Ćosićkić Esma (PK). U kadetskoj konkurenciji najbolji je Azur Hanić (STK Lukavac), na drugom je Amela Omerović (KBS Radnički) i na trećem Ćosićkić Azra (PK Galeb). Što se tiče juniora Muradbašić Haris (KBS ORKKA) na prvom je mjestu, dok je na drugom Dajan Ivanović (KBS Radnički) i treći Talović Benjamin (KK Sensei). Najbolji senior je Mensur Đozić (KBS ORKKA), Durmić Jasna (KK RAD) na drugom, a treća Mahovkić Dženita (KBS Radnički).

ŽOK Smeč Lukavac je najbolji sportski kolektiv u ekipnim sportovima, na drugom mjestu je KK Zrinski – Bistarac, dok treće mjesto dijele OK 7 Lukavac i KK Rad Lukavac. U pojedinačnim sportovima najbolji klub je KBS ORKKA, drugi je Judo klub, a treći KBS Radnički.

Posebna priznanja dodijeljena su Jasminu Hankiću (posthumno), osnivaču SKI kluba Lukavac i istaknutom sportskom radniku. Za doprinos razvoju sporta priznanja su dobili Zijad Omerdić, Izudin Čeliković, Dževad Mujkić i Edin Delić. Za promociju sporta i sportskih rezultata nagrađeni su Edina Husović i Midhat Sarajlić.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Red bi bio da edin delic ovo sve proglasi nezakonski te da on umjesto sportskog saveza dodjeli priznanja i kviska. Cojk je ipak u kuranu spomenut, tobejarabi

Ski klub Veresika