fbpx

Lukavčanin Nedžad Muratović na spisku selektora košarkaške reprezentacije BiH

2 min. za čitanje

Selektor muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević objavio je danas širi spisak igrača za pretkvalifiakcije za SP 2019 godine koje će se održati od 2. do 19. avgusta ove godine.

Zanimljivo na spisku košarkaških reprezentativaca Bosne i Hercegovine nalazi se i ime jednog Lukavčanina. Talentirani, 21-godišnji Nedžad Muratović član OKK Sloboda Tuzla pozvan je po prvi put u reprezentaciju sa državnim grbom.

Nedžad koji je inače iz Prokosovića, svojim igrama u proteklom periodu u dresu Slobode skrenuo je pažnju na sebe i svakako da je sasvim opravdano dobio poziv novog selektora reprezentacije.

Vujošević je pozvao 24 igrača, a na spisku su i Jusuf Nurkić, te Mirza Teletović, mada je najavljeno da bi mogli da propuste pretkvalifikacije zbog obaveza prema klubovima u NBA ligi.

Igrači koji su pozvani: Nemanja Gordić (Budućnost), Mirza Teletović (Milwaukee Bucks), Jusuf Nurkić (Portland Trail Blazer), Elmedin Kikanović (Alba), Andrija Stipanović (Buyukcekmece), Milan Milošević (AEK), Adin Vrabac (Partizan), Kenan Karahodžić (Partizan), Draško Albijanić (Igokea), Emir Sulejmanović (Cibona), Nikola Gajić (Primorska), Miralem Halilović (Šibenik), Alex Renfroe (Barselona), Zack Wright (Monaco), Džanan Musa (Cedevita), Aleksandar Lazić (Dinamik), Edin Atić (AEK), Amar Gegić (Bayern), Imran Polutak (Zabok), Markus Lončar (Cedevita), Njegoš Sikiraš (Fuenlabrada), Darko Talić (Igokea), Nedžad Muratović (Sloboda), Almir Hasandić (Sloboda).

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 2. juli u Sarajevu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments