fbpx

KK Lukavac u završnici savladao Brčko

2 min. za čitanje

Tešku ostvarenu pobjedu rezultatom 72:70, košarkaši Lukavca zabilježili s u nedjelju na svom terenu protiv ekipe Brčko Distrikta. Susret prvog i posljednjeg tima na tabeli donio je neizvijesnost, koja je na kraju pripala Lukavcu za 11 pobjedu u prvenstvu i ostanak na čelu tabele.

Prvi period protekao je u igri koš za koš nakon čega Brčaci, predvođeni Markovićem i Radićem prave mini seriju, te u posljednja dva minuta prave razliku od pet poena za kraj prvog perioda rezultatom 17:23.

Drugi period igre ekipa Lukavca pokušava da vrati zaostatak , ali Brčko dominacijom u skoku Mikića kontroliše utakmicu. U napadu gostiju pridružuje se Erslan koji sa svojih sedam poena u ovom periodu uz naiskusnijeg igrača Markovića uspijeva održati prednost svoga tima. Igor Krajišnik sa svojim 21 poenom je održao Lukavac u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 37:44.

Treći period igre košarkaši Lukavca smirenom igrom u napadu, te ograničenjem skoka i protoka lopte Brčaka u odbrani, uspijevaju se vratiti u utakmicu, te uz nešto bolju odbranu dobijaju ovaj period rezultatom 16:13,za konačnih 53:57 na kraju treće četvrtine.

Gosti i posljednji period igre otvaraju bolje nakon čega trener Lukavca Toplak, postavlja zonsku odbranu koja uspijeva ograničiti napad Brčkog. Nakon gotovo tri perioda igre i dominacije Brčkog, domaći sastav četiri minuta prije kraja poenima Nešića izjednačava rezultat na 64:64, a isti igrač minut i pol do kraja, nakon dugo vremena donosi prednost Lukavcu – 68:66. U penal završnici bolje se snalaze domaći koji sa linije slobodnih bacanja postavljaju konačni rezultat 72:70.

Najefikasniji igrač susreta bio je Igor Krajišnik sa 26 poena (četiri trojke). Islemović je uz 17 poena zabilježio i 11 skokova. Kod Brčkog Radić je bio najbolji sa 16 poena.

Lukavac u narednom kolu gostuje u Sarajevu kod Bosne Royal.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments