Završena ovogodišnja “Zimska liga”

30. Decembra 2016.
1 min. za čitanje
Arhiv / Foto: SodaLIVE.ba

U izuzetno zanimljivom i atraktivnom takmičenju, ove godine se najbolje snašla ekipa “LIMEX”, koja je i osvajač “Zimske lige”. Drugoplasirani je sastav “IS-Tex”, dok je treću poziciju zauzeo “Elin Motors”.

U prvom polufinalnom susretu, vidjeli smo izuzetno grubu, ali i atraktivnu igru. “IS-Tex” je savladao “Elin Motors” rezulatom 6:2 i tako obezbijedio finalni susret. U drugom susretu vidjeli smo puno mirniju i korektniju igru, za razliku od prvog meča. “LIMEX” je savladao “Euro Prost” rezultatom 4:2.

U utakmici za treće mjesto sastale su se ekipe “Elin-Motors” i “Europrost”. Slavila je na kraju ekipa “Elin-Motors” sa 6:3, te na taj način na “Zimskoj ligi” osvojila treće mjesto.

U finalnoj utakmici turnira sastali su prošlogodišnji osvajači Zimske lige malog nogometa ekipa “Istexa”, i veliki favorit ovogodišnjeg takmičenja ekipa “LIMEX-a”, koja je tu ulogu i opravdala sigurnom pobjedom rezultatom 4:0.

Poslije završetka utakmica proglašene su najbolje ekipe ekipe turnira kojima su dodjeljeni pehari, te novčane nagrade. Najbolji strijelac ovogodišnjeg izdanja “Zimske lige”, sa 11. postignutih golova bio je Amel Fejzić član ekipe “Elin Motors”. Nagrada za pobjednika “Zimske lige”  bila je 1200KM, drugoplasirani tim dobio je 600KM, dok je trećeplasirana ekipa uz pehar osvojila i 300KM.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments