fbpx

U prvom pripremnom susretu Radnički savladao Budućnost

2 min. za čitanje

U sklopu priprema za novu sezonu fudbaleri Lukavačkog radničkog su jučer u Banovićima odigrali svoj prvi pripremni susret, domaćin je bila ekipa Budućnosti. Obje ekipe su u sezoni za nama izgubile status prvoligaša, te će u novoj sezoni nastupati u 2.ligi Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever.

Obzirom da je iza obje ekipe na terenu tek po nekoliko treninga, sam susret nije donio previše kvaliteta, ali su u jednom borbenom  susretu ipak viđena četiri pogotka. Za Radnički je na odličnu asistenciju Aljukića S. u 45.minuti pogodio Redžić. Odličnom akcijom dvojice povratnika u plavo-bijeli dres okončano je prvo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme je donijelo nešto sadržajniju igru. Poslije izjednačenja Budućnosti (51.minut), u 60. je odličnim pogotkom Kasumović ponovo doveo Radnički u vodstvo. Sredinom drugog poluvremena, u obje ekipe viđen je veliki broj izmjena  kako bi svi igrači dobili priliku, a posao u jučerašnjem susretu završio je rezervista Omić za konačnih 1:3. Za Radnički su od prve minute nastupili: Omić, Šubić, Dautović, Bektić, Buljić, Mehić, Murselović, D. Aljukić, S. Aljukić, Kasumović, Redžić.

FK Radnički će u nastavku priprema za novu sezonu odigrati veliki broj prijateljskih susreta, a naredni je na rasporedu u subotu 15.07. u Janji, kada će plavo-bijeli gostovati ekipi Podrinja.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments