fbpx

Radnički ostao bez licence, ko će nastupiti u doigravanju za Prvu ligu FBiH?

2 min. za čitanje

Poznato je da će u doigravanju sigurno igrati NK Travnik i FK Famos, dva prvaka iz Druge lige Centar i Zapad, dok još uvijek nije poznato ko će predstavljati Drugu ligu Jug i Drugu ligu Sjever.

Naime, Radnički iz Lukavca mora završiti među pet prvoplasiranih timova, a trenutno je na diobi tog mjesta.

Na jugu lider je Kruševo, no ovaj tim nije se ni prijavio za licenciranje, dok bitku vode Brotnjo i Ljubuški, Čitlučani imaju sve u svojim nogama.

Danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025.

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su: FK Famos Hrasnica, NK Travnik, NK Vitez, HNK Brotnjo Čitluk i NK Ljubuški.

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 nije dobio FK Radnički Lukavac.

NK Natron Maglaj, NK Romari Vitez, GNK Bratstvo Bosanska Krupa i NK Međugorje podnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali isti nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.

Dakle, Radnički je pod velikim upitnikom za doigravanje, kako zbog tabele, tako i dobijanja licence, a ukoliko ne ispune navedene uslove, u doigravanju će igrati predposljednji tim iz Prve lige FBiH.

U Prvu ligu FBiH idu dva pobjednika doigravanja.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments