fbpx

Orahovica: Za vikend Memorijalni šehidski turnir “Sulejman Sulejmanović 2019”

2 min. za čitanje

Ovog će vikenda u Orahovici biti održan Memorijalni šehidski turnir “Sulejman Sulejmanović” Orahovica 2019 , a organizatori turnira najavljuju izuzetno zanimljiv i sadržajan takmičarski dio programa, koji je podijeljen u dva dana, 17. i 18. august (subota i nedjelja).

Šehidski turnir organizuje se u čast Sulejmanu Sulejmanoviću, koji je početkom ratnog perioda bio pripadnik Sedmog bataljona Teritorijalne odbrane općine Lukavac, a svoj život je dao u odbrani Orahovice i Griča 28.maja 1992.godine. Sulejman se do početka agresije na našu zemlju aktivno bavio nogometom nastupajući za FK Jedinstvo iz rodne Orahovice.

Prvog dana Memorijala održat će se takmičenje u konkurenciji dječaka 2008. i 2009.godište, a među pozvanim učesnicima nalaze se FK Radnički Lukavac, SK Betaclub-Tango Lukavac, NK Prokosović i NK Stjepan Polje. Titulu od prošle godine brane dječaci iz Stjepan Polja.

Takmičarski program prvog dana počinje u 9:30 sati.

Drugog dana biti će odigran i revijalni susret između selekcije veterana NK Orahovica 77 i seniorskog sastava istomenog kluba, te ekipe “Prijatelji porodice Sulejmanović”.

Turnir u čast Sulejmanu Sulejmanoviću organizuje se od 2013 godine, a ovaj put turnir su finansijski podržali porodica Sulejmanović, 4K&Royal Lukavac, Općina Lukavac, Savez za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom te SKIMN Sinovi Bosne Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments