fbpx

Orahovica: Održan Memorijalni šehidski turnir “Sulejman Sulejmanović 2019” (FOTO)

1 min. za čitanje

U Orahovici je za vikend održan Memorijalni šehidski turnir u čast Sulejmanu Sulejmanoviću, a privukao je veliki broj kako učesnika, tako i gledatelja svih generacija.

U subotu (1. dan) odigran je turnir za dječake 2008/2009. godište, a prvoplasirani su završili dječaci iz FK Radnički Lukavac, dok je na drugoj poziciji ŠF Beta club Tango. Dječaci iz NK Prokosović zauzeli su treće, a NK Stjepan polje četvrto mjesto u konačnom poretku.

Drugog dana turnira odigrani su međusobni susreti ekipa Orahovica Veterani, Orahovica 77 i Prijatelji porodice Sulejmanović. Organizatori se još jednom zahvaljuju svim sponzorima na pomoći pri organizaciji turnira.

Šehidski turnir organizuje se u čast Sulejmanu Sulejmanoviću, koji je početkom ratnog perioda bio pripadnik Sedmog bataljona Teritorijalne odbrane općine Lukavac, a svoj život je dao u odbrani Orahovice i Griča 28.maja 1992.godine. Sulejman se do početka agresije na našu zemlju aktivno bavio nogometom nastupajući za FK Jedinstvo iz rodne Orahovice.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments